Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž se během hodiny pokusil v centru Prahy znásilnit dvě ženy. Pátrají po něm policisté

, aktualizováno 29. srpna 2021, 10:30

Od 11. srpna pátrají kriminalisté po neznámém útočníkovi, který navštívil prodejnu erotických potřeb v Praze 1. Tam napadl prodavačku a chtěl ji znásilnit. Muži se to naštěstí nepodařilo a poté z prodejny utekl. Ihned poté však zaútočil v parku v Praze 4 na další ženu. Pokud muže ze záběrů poznáváte, kontaktujte linku 158.

Napadená žena využila lsti a útočníkovi řekla, že je těhotná

Neznámý útočník krátce před devátou hodinou večerní 11. srpna vstoupil do prodejny erotických potřeb v Praze 1.  Nejdříve si tam prohlížel vystavené pomůcky, ale v momentě, kdy ho oslovila prodavačka a chtěla mu pomoct, tak na ni zaútočil.

Ženu zatlačil do zázemí prodejny, povalil ji na zem a osahával ji na intimních partiích se slovy, aby nekřičela, že se jí to bude líbit a bude to rychlé. Během toho jí dusil respirátorem a snažil se ji utišit. Napadená žena užila lsti, předstírala těhotenství a požadovala po útočníkovi použití kondomu, což ho zaskočilo,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Prodavačka momentu zaváhání využila k útěku pryč z prodejny. Násilník ihned poté z místa utekl. Jenže ve svém jednání pokračoval po necelé půlhodině, kdy v parku Na Fidlovačce v Praze 4 zezadu zaútočil na procházející ženu. Zaklekl ji na zemi a sundal si tričko, které jí nacpal do úst, aby nekřičela.

Poté jí se slovy „udělám ti to rychle“ osahával na hrudníku a svého jednání zanechal až v okamžiku, kdy okolo procházel náhodný kolemjdoucí muž, který ho vyrušil, a tak z místa utekl,“ řekl Hrdina.

Muže se podařilo zachytit na kameru. Nepoznáváte ho?

Kriminalistům se v souvislosti s vyšetřováním těchto případů podařilo zajistit kamerové záznamy, na kterých je zachycen muž, po kterém pátrají.

Jedná se o česky hovořícího muže světlé pleti ve věku 28 až 35 let který je vysoký 185 až 190 centimetrů. Má střední postavu a nosí dioptrické brýle. Muž má delší světle hnědé vlasy, kolem uší vyholené a má je stažené do culíku. V době útoků měl na sobě modré tričko se symbolem zmrzliny a lebky s nápisem ICE SCREAM. Toto tričko pak zanechal na místě druhého útoku spolu s taškou béžové barvy. Na sobě měl dále barevné kostkované kraťasy a na nohou černé boty, na té pravé měl pak žlutozelenou reflexní tkaničku.

Pokud byste tohoto muže na kamerovém záznamu poznali, nebo máte jakékoliv informace, které by kriminalisty dovedly k jeho dopadení, kontaktujte linku 158, nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR. V žádném případě se muže nepokoušejte zadržet sami, jelikož by mohl být velmi nebezpečný,“ doplnil Hrdina.

Pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí za trestný čin znásilnění až desetiletý pobyt za mřížemi.


Aktualizace: Kriminalistům se podařilo na základě získaných poznatků od občanů hledaného násilníka vypátrat. Děkujeme široké veřejnosti za pomoc. 

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky krimi, znásilnění, Praha, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se během hodiny pokusil v centru Prahy znásilnit dvě ženy. Pátrají po něm policisté  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.