Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zkusil to, hoši, pěkná práce. Policisté zastavili řidiče na drogách ještě dřív, než začal ujíždět

Ve středu 18. srpna po šesté hodině večerní uviděli policisté na Jižní spojce v Praze vozidlo, které bylo v pátrání. Policisté řidiče auta sledovali a předávali jeho polohu ostatním hlídkám v terénu, které se blížily na pomoc. V Českobrodské ulici dostal řidič kradeného vozu pokyn k zastavení, na který reagoval tak, že najel do protisměru a následně se snažil přes chodník policisty objet, což mu však nevyšlo.

„Díky skvělé spolupráci s policisty z pohotovostní motorizované jednotky a místního oddělení Hostivař byl zablokován, čímž eliminovali možné pronásledování,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policisté devětadvacetiletého řidiče omezili na osobní svobodě testem zjistili, že je pod vlivem pervitinu. „U sebe měl v kapse navíc necelých padesát gramů bílé krystalické látky a nikdy nevlastnil řidičské oprávnění. Další zkumavku s touto látkou odhalila prohlídka kradeného vozidla, ve kterém se nacházela i sušina marihuany, ukrytá v kojenecké láhvi,“ popsal mluvčí a doplnil, že spolu s drogami policisté nalezli i dvě plynové pistole.

Kriminalisté zjišťují, jakým způsobem se muž k odcizenému autu a drogám dostal. „Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což může v případě odsouzení strávit až pět let za mřížemi,“ doplnil mluvčí.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky řidič, drogy, ujíždění, Praha, Jižní spojka, Hostivař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zkusil to, hoši, pěkná práce. Policisté zastavili řidiče na drogách ještě dřív, než začal ujíždět  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.