Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie zveřejnila záběry ujíždějící dodávky s migranty, která dnes havarovala v Praze

Celá akce začala dnes ráno na dálnici D1, kde se řidič dodávky rozhodl nezastavit na pokyn policie a rozhodl se před zákonem ujet do hlavního města. Právě v ulicích hlavního města ráno proběhla policejní honička, která skončila tím, že řidič s dodávkou havaroval a ihned po nehodě z místa nehody utekl společně s přibližně třemi desítkami migrantů.

Řidič nechtěl zastavit a začal ujíždět směrem do Prahy

Krátce po dnešní čtvrté hodině ranní si hlídka dopravních policistů ze Středočeského kraje všimla dodávky, kterou se rozhodla na čtvrtém kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu zastavit a zkontrolovat. „Její řidič nedbal výzev k zastavení a začal hlídce ujíždět. Pronásledování pokračovalo na území hlavního města Prahy, kde se do něj zapojily všechny dostupné hlídky v okolí,“ popsal začátek případu policejní mluvčí Richard Hrdina.

V Praze řidič policistům ujížděl po ulici 5. května, přes Nuselský most až do Holešovic. Tam svým autem prorazil závoru a vjel do areálu jedné firmy, kde na travnatém porostu najel na kmen stromu a havaroval. „Ihned po nehodě začal řidič z místa utíkat a spolu s ním i přibližně třicet migrantů, kteří se ukrývali v nákladovém prostoru,“ uvedl mluvčí.

Při policejní honičce v Praze havarovala dodávka. Vyběhly z ní desítky migrantů, pátrala po nich policie

Policisté dnes ráno pronásledovali řidiče dodávky, který se rozhodl nezastavit při běžné kontrole na dálnici D1. Místo zastavení pokračoval směrem do Prahy. Policie za dodávkou vyrazila a honička skončila až v Holešovicích, kde řidič havaroval. Z...

Policie dopadla 29 migrantů i pravděpodobného řidiče

Policisté začali všechny pasažéry i řidiče dodávky pronásledovat a na pomoc si přivolali i vrtulník Letecké služby. „Během několika málo minut se jim podařilo třiadvacet migrantů zajistit. Dalších šest odhalili piloti vrtulníku v hustě zarostlém porostu na konci areálu,“ popsal Hrdina a doplnil, že policisté celkem policisté zajistili 29 migrantů převážně ze Sýrie. Během odpoledne pak policisté vypátrali i muže, který odpovídá popisu řidiče pronásledované dodávky.

Migranty si na místě převzali policisté z cizinecké police, kteří budou nyní zjišťovat, zdali mají zažádáno o azyl v některé ze sousedních zemí a jakým způsobem se do České republiky dostali. „S řidičem byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což může, v případě odsouzení, strávit až dva roky za mřížemi,“ uvedl policejní mluvčí a dodal, že pokud by se šetřením prokázalo, že řidič od někoho dostal za tuto službu zaplaceno, zvýší se trestní sazba až na pět let.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky policie, migranti, pátrání, doprava, nehoda, Praha, hlavní město, Dálnice D1, Středočeský kraj, Česko, Sýrie, Holešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zveřejnila záběry ujíždějící dodávky s migranty, která dnes havarovala v Praze  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.