Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Cizinec zbil muže v centru Prahy. Nelíbilo se mu, jak vypadá

Dvojici Čechů napadla v sobotu 7. srpna po druhé hodině ranní na Václavském náměstí skupina cizinců, jeden z napadených skončil s krvácivým zraněním obličeje v péči přivolaných záchranářů. Policisté dva útočníky převezli na služebnu a ostatní byli poučeni a vyzváni, aby zanechali svého protiprávního jednání.

Dva z propuštěných však dál hlasitým křikem narušovali veřejný pořádek a navíc se snažili policejní hlídky vyprovokovat k fyzickému kontaktu. Na opakované výzvy k uklidnění se nejprve zklidnili, ale po setkání s další skupinou zamířili do Vodičkovy ulice, ze které se následně ozval hlasitý křik.

„Když se strážníci přiblížili k místu, uviděli dvojici mužů ležící na zemi, která se vzájemně napadala. Muže od sebe pomocí hmatů a chvatů oddělili, ale jelikož byli stále agresivní a kladli aktivní odpor, skončili v poutech,“ uvedla mluvčí strážníků Jiřina Ernestová a doplnila, že z následného šetření vyplynulo, že dvacetiletý muž se účastnil i konfliktu na Václavském náměstí a tentokrát druhého napadl jen proto, že se mu nelíbilo, jak vypadá a protože schvaloval zákrok policie.

Když byl agresor převezen na policejní služebnu, začal si stěžovat na dýchací potíže, ale přivolaní záchranáři po vyšetření konstatovali, že je zdravotně v pořádku. „Dechová zkouška ukázala hodnotu 1,48 promile, opakované protiprávní jednání strážníci vyřešili pokutou ve výši 10 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky cizinci, napadení, bitka, centrum, Praha, Václavské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vaclav Zitka

Bohužel v této republice je to k blití, dnes ráno v obci Řitonice jasný pokus o dvojnásobnou vraždu, manželský pár skončil s vážnými zraněními v nemocnici, pachatel na svobodě, protože prý ještě nemá záznam, tak prý není důvod ho zadržovat, kurva, kde to ...

Sobota, 14. srpna 2021, 22:46Odpovědět

René Skalský

Výše pokuty, její složitá vymahatelnost, nedostatečná autorita policie, nefunkční soudnictví atd. - to vše těm agresivním blbečkům umožňuje řádit v ulicích celkem bez obav. Jeden z mnoha problémů, který volá po řešení, ale česká politická reprezentace raději blábolí o pitomostech.

Sobota, 14. srpna 2021, 19:51Odpovědět

Lukáš Satin

Pokuta v hlavnim meste CR a zaroven uprostred Evropy 10 000 Kc je malo. Platy v Praze jsou i tak vyrazne vyssi. Take policie by mela byt razantnejsi a nepoucovat pouze a necekat az se neco semele o ulici dal. Mam manzelku z ciziny. Pokud se jedna o cizince, nemel by tento dostat napomenuti a nejaky zapis? V pripade opakovaneho jednani, co jsem cetl na cizinecke policii, se totiz muze dostat i vyhosteni ze zeme ci zakaz pobytu!! Proto mi tento postup prijde velmi laxni ze strany policie nebo v clanku nejsou zminena veskera fakta (ano media casto v tomto hrali dost povrchni roli).

Sobota, 14. srpna 2021, 07:42Odpovědět

Tomáš Růžička

Trest 400 euro? Tak to už nerozchodí!!!

Pátek, 13. srpna 2021, 14:34Odpovědět

Vaclav Zitka

A zase vše projde...

Pátek, 13. srpna 2021, 13:19Odpovědět

Roman Dlouhy

dobrá práce policie. Maj to aspoň dobře zorganizovaný.

Pátek, 13. srpna 2021, 13:17Odpovědět

Pavel Háse

Jákápak Šumava? Cizinec? Vyhostit.

Pátek, 13. srpna 2021, 13:12Odpovědět

Martin Krocil

Zmlátit, svléknout do trenek odvézt na Šumavu a vyhodit z auta ven. Poučení musí bolet a ne že si ten odpad bude doma honit triko, jak si v Praze udělali boxerský ring na Václaváku...

Pátek, 13. srpna 2021, 12:24Odpovědět

Cizinec zbil muže v centru Prahy. Nelíbilo se mu, jak vypadá  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.