Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Recidivista ujížděl policistům v kradeném autě. Neměl řidičák, odmítl test na drogy a naboural panelák

Pražští policisté si během hlídkové služby v ulici Černokostelecká v Praze 10 včera kolem deváté hodiny večerní všimli černé Alfy Romeo Stelvio. Policisté věděli, že tento typ auta byl před několika dny v Praze ukraden, takže o tom, že vůz viděli, přes vysílačku informovali všechny okolní hlídky.

Jiná policejní hlídka toto auto uviděla krátce po jedné hodině ranní v ulici Na universitním statku. Policie zastavila těsně za daným vozem a když řidič uviděl, že jeden z policistů vystupuje, šlápl na plyn. Celá honička skončila v pražských Malešicích, kdy muž za volantem nezvládl řízení a havaroval do zdi panelového domu. Muž z místa okamžitě utekl, ale policisté ho našli schovaného v nedalekém křoví.

Šestadvacetiletý muž byl velmi dobrý známý policistů. „Jedná se o nenapravitelného recidivistu, který policistům v březnu, během dvou dnů dvakrát ujížděl krátce poté, co opustil brány věznice, kde si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost. Tehdy způsobil několik dopravních nehod, nevlastnil řidičské oprávnění a odmítl test na přítomnost drog v těle,“ popsal mluvčí Richard Hrdina

Test na drogy řidič odmítl i tentokrát, měl platný zákaz řízení všech motorových vozidel a navíc ujížděl ve vozidle, které bylo před třemi dny odcizeno. Jakým způsobem k vozidlu přišel je momentálně v šetření. „Policisté muže na místě zadrželi pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Pokud by se prokázalo, že odcizil i výše zmíněné vozidlo, trestní sazba se zvýší až na pět let,“ vysvětlil Hrdina.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky recidivista, ujíždění, doprava, policie, Praha, droga, Alfa Romeo Stelvio, Malešice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista ujížděl policistům v kradeném autě. Neměl řidičák, odmítl test na drogy a naboural panelák  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.