Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Já tě zabiju! Muž považoval kurýra za milence své ženy a pronásledoval ho s mačetou v ruce

Policisté vyjížděli v pondělí na Zbraslav, kde měl oznamovatele ohrožovat muž s mačetou. Vystrašený muž by pracovníkem kurýrní služby, který přišel do domu namontovat pračku. Jenže pán domu jej považoval za milence své ženy a se slovy „Já tě zabiju!“ jej začal s mačetou honit po zahradě.

„Milenec“ přivezl jen pračku

V pondělí 2. srpna vyjížděli pražští policisté krátce po druhé hodině odpoledne na Zbraslav. Oznamovatele zde měl ohrožovat muž s mačetou. Vystrašený muž na ně čekal před domem. Řekl, že je dopravce kurýrní společnosti a že si jej objednal majitel domu, který si připlatil navíc za přinesení pračky do bytu a odvezení té staré.

„Pracovník se ve sjednaný čas dostavil na místo, kde se v tu dobu nacházela pouze žena objednavatele. V momentě, kdy kurýr na chodbu přinesl novou pračku, vrátil se domů objednavatel, který na něj začal okamžitě křičet, uvedla mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová.

Muž si následně vzal do ruky mačetu a proti kurýrovi vystartoval se slovy „Já tě zabiju!“. Myslel si totiž, že se jedná o milence jeho ženy. Poškozený před útočníkem utekl a zavolal na linku 158.

Podezřelý nadýchal přes tři promile alkoholu v dechu

Policisté pak podezřelého nalezli na zahradě už bez mačety. Na první pohled bylo zřejmé, že je pod vlivem alkoholu. Vykřikoval, že chce zabít policisty i kurýra. „Policisté ho za užití donucovacích prostředků omezili na osobní svobodě. Jelikož se podezřelý choval nestandardně a stále vykřikoval nesmyslné věci, zavolali si policisté na místo záchranku,“ doplnila Siřišťová.

U muže poté provedli dechovou zkoušku, která ukázala více než tři promile alkoholu v dechu. Záchranka podezřelého za doprovodu policie převezla k lékařskému ošetření.

V současné chvíli je pětačtyřicetiletý muž podezřelý ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování. V případě odsouzení mu hrozí až tři roky vězení. Celým případem se nadále zabývají policisté spolu s kriminalisty.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky mačeta, Praha, kurýr, nedorozumění, manžel, milenec, dům, pračka, Zbraslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Já tě zabiju! Muž považoval kurýra za milence své ženy a pronásledoval ho s mačetou v ruce  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.