Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Výtržníka na útěku zastavila až namířená služební zbraň strážníka

V neděli 1. srpna kolem 19. hodiny zadrželi pražští strážníci člověka, který byl podezřelý z útoku nožem v pivním baru. Vzhledem k tomu, že muž nereagoval na zákonné výzvy, zastavit se jej podařilo až díky namířené střelné zbrani jednoho ze zasahujících strážníků. Policisté nyní zjišťují, co přesně se v podniku odehrálo.

Hlídka pražských strážníků vyjížděla hned dvakrát do pivního baru v Bobkové ulici v Praze 14. Nejdříve se zde měli poprat dva muži a chovat se hrubě ke kolemjdoucím ženám. Jenže po příjezdu strážníků nikdo v okolí nevykazoval známky problémového chování.

Podezřelého zastavila až namířená zbraň

Už čtvrt hodiny po prvním výjezdu jela autohlídka na místo znovu. „Tentokrát zde mělo docházet k potyčce dvou mužů, kdy se jeden z nich snažil použít bodnou zbraň. Strážníkům se přihlásila svědkyně, která podrobně popsala útočníka i směr, kterým se z provozovny vydal. Hlídka muže odpovídajícího popisu zastihla na křižovatce Ocelkova a Bryksova,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Dotyčný na výzvu k prokázání totožnosti reagoval útěkem. Na zákonné výzvy však reagovat už nechtěl. Po sérii těchto neúčinných výzev se tak rozhodl jeden ze zasahujících strážníků podezřelého zastavit v podobě namířené zbraně.

Tato metoda slavila okamžitý úspěch, muž si dle pokynů strážníka lehl na zem a nechal si nasadit služební pouta. Čtyřiadvacetiletý cizinec byl následně převezen na služebnu státní policie, kde byl předán k dalším úkonům,“ doplnila Seifertová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Praha

Štítky krimi, policie, strážníci, zbraň. útok, zbraň, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výtržníka na útěku zastavila až namířená služební zbraň strážníka  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.