Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž místo nástupu do vězení ujížděl policii. Zastavila ho až namířená zbraň

Čtyřicetiletý řidič při odbočování nepoužil blinkr, když ho chtěli městští policisté zastavit, začal ujíždět. Z ujíždění se stala policejní honička ve stylu akčních filmů. Čtyřicetiletý muž při zběsilé jízdě naboural tři zaparkovaná auta. Když se mu nepodařilo strážníkům ujet, dal na útěk. Schoval se v podzemních garážích a spolupracovat začal až pod výhrůžkou použití zbraně.

Případ začal ve středu po osmé hodině večerní v Myslbekově ulici, kde si autohlídka strážníků všimla černé Fabie, jejíž řidič nepoužil při odbočování a následně ani při přejíždění z pruhu do pruhu blinkr. Strážníci se tedy rozhodli řidiče zastavit, na světelný nápis STOP však řidič reagoval sešlápnutím plynu.

„Začala zběsilá a velmi nebezpečná jízda ulicemi Prahy 6, která skončila před hotelem Diplomat, kde řidič nezvládl řízení a naboural do zaparkovaných vozidel. Pak vyskočil z auta a dal se na útěk. Dva členové hlídky začali muže pronásledovat,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Když strážníci vběhli do podzemních garáží ve Studentské ulici, dostali informaci od svého kolegy, že muž měl v autě střelnou zbraň. „Strážníci začali garážemi prohledávat s připravenými zbraněmi, protože se mohlo jednat o zvláště nebezpečného pachatele. Toho nakonec hlídka nalezla ve druhém podzemním patře, kde se ve výšce dvou metrů ukryl v temném rohu,“ popsala mluvčí.

Muž úkryt opustil až po druhé výzvě zasahujících strážníků, kteří ho vzápětí zpacifikovali a nasadili mu pouta. Muž při jízdě nebyl opilý, ale testu na drogy se odmítl podrobit. „Případem se nyní zabývají policisté,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky doprava, krimi, ujíždění, Praha, zbraň, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž místo nástupu do vězení ujížděl policii. Zastavila ho až namířená zbraň  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.