Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mezi vodáky, kteří v Sokolově napadli místní Romy, byli podle Antify hooligans Slavie

Policie dnes potvrdila, že část ze skupiny vodáků, kteří se dostali v Sokolově u nádraží do potyčky s místními Romy, patří mezi ultras fanoušky jednoho týmu hrajícího nejvyšší českou fotbalovou soutěž. Podle webu Antifa.cz šlo o skupinu fanoušků týmu SK Slavia Praha.

Třináct zraněných, žádný zadržený

Incident se stal v pátek odpoledne poblíž vlakového nádraží v Sokolově po krátké slovní rozepři mezi skupinkou místních obyvatel a skupinkou vodáků. První policejní hlídky na místo dorazily během necelých čtyř minut od oznámení potyčky na linku 158.

Policisté po příjezdu rozdělili dvě skupinky osob, aby nedocházelo k dalšímu napadání. „Na místo byla přivolána rovněž zdravotnická záchranná služba a zdravotníci na místě ošetřili dvojici místních osob, která se do potyčky s vodáky zapojila. U skupinky místních obyvatel došlo ke zranění zhruba desítky osob. Na straně vodáků došlo ke zranění u tří osob. Žádný z účastníků potyčky nebyl hospitalizován v nemocnici. Nejvážnějším zraněním byla zlomená ruka u dvaapadesátileté ženy ze Sokolova. Z dosavadního prověřování nebylo zjištěno zranění nezletilé ani mladistvé osoby,“ popsal potyčku policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Fanoušci Sparty rasisticky uráželi jednoho z hráčů. Klub incident vyšetřuje

Během sobotního fotbalového utkání prvního kola české nejvyšší domácí soutěže mělo dojít k rasistickým urážkám ze strany některých příznivců AC Sparta Praha. Muž, kterému byly urážky adresovány, byl rodák z Karibiku, olomoucký obránce tmavé pleti...

Podle Antify šlo o chuligány ze Slavie

Podle policie nebyl nikdo z účastníků incidentu zadržen. Důvodem je charakter případu, kdy je složité identifikovat ihned konkrétního pachatele konkrétního protiprávního jednání. „Nyní se intenzivně snažíme prostřednictvím řady výslechů svědků a vyhodnocením všech nám dosud známých kamerových záznamů identifikovat konkrétního pachatele konkrétního protiprávního jednání,“ řekl Kopřiva.

„V současné době stále probíhají výslechy přímých aktérů potyčky, ale i svědků této události. Kriminalisté taktéž vyhodnocují záznamy z kamerového systému města Sokolov i videa, která byla natočena v průběhu incidentu a následně zveřejněna na sociálních sítích,“ uvedl bez dalších podrobností policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Podle webu Antifa.cz byli útočníci chuligáni z řad podporovatelů klubu SK Slavia Praha.

Kamara - just a nig*er! Slavia řeší exces radikálů, kteří se vydávají za ultras klubu

Na sociálních sítích se dnes objevila fotka, na které skupina fotbalových ultras drží dýmovnice a plachtu s nápisem "Kamara - just a nig*er!" Fotka vznikla v reakci na fotbalový zápas mezi Rangers FC a SK Slavia Praha, který byl plný nevybíravých...

Policie případ řeší pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví

Případ policie zatím vyšetřuje pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. „Jednotlivá natočená videa, která máme k dispozici, jsou mimo jiné i předmětem šetření Odboru vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje za účelem zjištění, zda nedošlo k jakémukoliv nesprávnému služebnímu postupu v rozporu s zákonnými normami případně příslušnými akty řízení ze strany některého ze zakročujících policistů,“ vysvětlil Kopřiva.

To potvrdil i krajský policejní ředitel Petr Macháček. „Důsledně se zabýváme obsahy jednotlivých videí a pokud z nich vzejde najevo, že by některý z policistů porušil interní předpisy, budeme to rovněž velmi důsledně řešit.“

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Emil Karicka

Štítky kriminalita, menšiny, Romové, výtržnost, Sokolov, hooligans, SK Slavia Praha, Praha, policie, úraz, Petr Macháček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hugo Pilný

Antifa? Ta rasistická organizace neschopných příživníků, kteří jedou v etnickém byznysu, a za svou protistátní činnost by se měli houpat na stromě? Už je na čase se definitivně vypořádat s odpadem jako je Antifa a dalšími ziskovkami, které za peníze daňových poplatníků tuto zemi rozvracejí.

Sobota, 31. července 2021, 14:29Odpovědět

Standa Navratil

A ta druhá banda to byli určitě černí panteři to se pozná protože byli černý ????????

Středa, 28. července 2021, 19:30Odpovědět

Standa Navratil

A ta druhá banda to byli určitě černí panteři to se pozná protože byli černý ????????

Středa, 28. července 2021, 19:29Odpovědět

Jan Kuta

napadli romy :D ,to snad nééé!

Středa, 28. července 2021, 19:24Odpovědět

Petr Ševčík

Zajímavý je také počet zraněných. Vodáci byli v početní nevýhodě, přesto mají zraněných méně. Možná ti domácí potřebují poměr sil 10:1. To jsou pak bijci.

Středa, 28. července 2021, 16:49Odpovědět

Petr Ševčík

Tak podle Antify to byli chuligáni ze Slavie. A nějaký jiný objektivní názor by nebyl? Škoda, že se Antifa nevyjadřuje ke rvačkám mezi cikány. Ale možná by tam také našla nějaké hooligans. Skutečnou příčinu této rozepře se asi nedozvíme.

Středa, 28. července 2021, 16:41Odpovědět

Jiří Beránek

Asi začnu taky fandit Slavii !!!

Středa, 28. července 2021, 10:09Odpovědět

Mezi vodáky, kteří v Sokolově napadli místní Romy, byli podle Antify hooligans Slavie  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.