Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Kriminalisté rozbili gang dealerů kokainu a marihuany. Našli drogy, hotovost i zbraně

Celníci z Protidrogového oddělení Sekce pátrání Generálního ředitelství cel ve spolupráci s kriminalisty Národní protidrogové centrály zadrželi distributory kokainu a konopí. Při dvaceti prohlídkách domů, bytů a jiných prostor objevili šest kompletních ilegálních pěstíren konopí, zajistili finanční hotovost ve výši téměř jednoho milionu korun, další milion korun na bankovních účtech a čtyři auta. U jednoho z dealerů celníci našli pět střelných zbraní.

„Sedm cizinců a jeden Čech minimálně od roku 2019 distribuovali kokain, pěstovali a prodávali konopí. Se stálými klienty obchodovali převážně na území Prahy,“ uvedla Martina Kaňková ze sekce pátrání Generálního ředitelství cel.

Protidrogoví specialisté zadokumentovali na domácím trhu prodej dvou kilogramů kokainu. Za prodej konopí, které bylo určeno především pro vývoz z našeho území, by gang podle Kaňkové vyinkasoval téměř osm milionů korun. Celkem by si tak skupina mohla přijít na více než dvanáct milionů korun.

„Osobě podezřelé z páchání zvlášť závažné trestné činnosti bylo zajištěno pět legálně držených střelných zbraní, a to i vzhledem k tomu, že nebyly řádně umístěny a zajištěny proti neoprávněnému užití,“ dodala Kaňková.

S osobami, které s případem mají co do činění, jsou vedeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí dvanáct let ve vězení.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa

Štítky drogy, kriminalita, gang, dealeři, Praha, kokain, konopí, Národní protidrogová centrála, hotové peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan Harapát

Useklo se jen malé chapadlo chobotnice. Tato komunita hodných pracovitých cizinců která ovládá drogový trh má již náhradu.

Pátek, 9. července 2021, 08:06Odpovědět

Josef Mašek

...zprávy o rozbití drogových gangů o zabavení jejich hotovosti, drog, aut....a dalšího majetku, tak to slyšíme a čteme ve zprávách KAŽDÝ TÝDEN....jak ale Policie zlikviduje jeden gang, okamžitě Vstanou nový bojovníci

Čtvrtek, 8. července 2021, 19:43Odpovědět

Kriminalisté rozbili gang dealerů kokainu a marihuany. Našli drogy, hotovost i zbraně  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.