Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Pražští policisté odhalili na stavbě v centru Prahy patnáct nelegálně pracujících cizinců

V rámci takzvané akce „Štěpán“ pražská cizinecká policie spolu se speciální pořádkovou jednotkou provedla rozsáhlou kontrolu stavebních míst v Praze. Na jednom z nich policisté odhalili velké množství cizinců, kteří na našem území pracovali bez povolení.

Patnáct cizinců bylo omezeno na osobní svobodě

Policejní akce proběhla v středu 30. června, a to na jednom ze stavenišť v ulici Senovážné náměstí v Praze 1. Policisté se zaměřili převážně na kontrolu cizinců, kteří jsou na území hlavního města zaměstnáni bez oprávnění k pobytu nebo bez povolení k zaměstnání. Rovněž pátrali po hledaných či pohřešovaných osobách a odhalovali padělané či pozměněné cestovní doklady. Celé akce se zúčastnilo přes sedmdesát policistů a inspektoři z Oblastního inspektorátu práce pro Prahu.

Na staveništi zkontrolovali přes sto osob, z toho jich dvaačtyřicet pocházelo z takzvaných třetích zemí. V osmnácti případech policisté uložili příkaz na místě (pokutu) za nesplnění povinností týkajících se pobytu cizinců na našem území a dalších patnáct cizinců omezili na osobní svobodě za účelem zahájení řízení o správním vyhoštění z důvodu neoprávněného zaměstnání,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Všem patnácti cizincům následně vydali rozhodnutí o správním vyhoštění z území členských států Evropské unie, a to v rozmezí od jednoho roku do tří let.

Tyto akce budou pokračovat

V případě akce „Štěpán“ se jednalo již o několikátou rozsáhlou kontrolu tohoto roku, při níž se policistům podařilo odhalit nelegálně pracující cizince na našem území.

Policisté z odboru cizinecké policie budou v takových akcích i nadále pokračovat,“ dodal Hrdina.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky krimi, policie, Praha, cizinci, Cizinecká policie, Inspektorát práce, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští policisté odhalili na stavbě v centru Prahy patnáct nelegálně pracujících cizinců  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.