Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vrah z Vinohrad se přiznal. Chtěl vraždit dál, motivem byla údajně msta

Útočník, který včera zastřelil ženu v Praze, se k činu přiznal. Muž s kriminalisty spolupracuje, činy popisuje a doznává se. V následujících hodinách a dnech bude zahájeno trestního stíhání pro několik trestných činů, mezi které patří i vražda, za což mu hrozí až výjimečný trest. Policie bude dávat podnět na vzetí muže do vazby a žádat o vypracování znaleckého posudku mimo jiné ohledně jeho psychického stavu.

Motivem byla msta

„Podle prozatímních zjištění vše nasvědčuje tomu, že motivem jednání muže byla msta za příkoří, která mu měla být v minulosti údajně způsobena,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Kriminalisté při výslechu zjistili, že chtěl pokračovat v páchání zvlášť závažných zločinů, které měly být namířeny proti osobám, se kterými měl v posledních letech spory. „Jednalo se jak o rodinné příslušníky, úředníky různých institucích, bývalé kolegy ze zaměstnání, zaměstnavatele, tak i pracovníky orgánů činných v trestním řízení. V podstatě se dá říci, že měl spory s každým, s kým přišel do styku a tento okruh osob byl veliký,“ popsal mluvčí.

V autě měl brokovnici

Policie včera v noci našla i hledané vozidlo Hyundai Santa Fe, kterým podezřelý muž jezdil a ve kterém měl schovanou po domácku vyrobenou brokovnici. „S největší pravděpodobností byla schopna střelby, ale to bude muset ještě potvrdit nebo vyvrátit balistik,“ vysvětlil mluvčí.

Když si pro muže přišli v sobotu policisté do jeho bytu v Libni, jeden ze zasahujících byl zraněn nastraženým výbušným systémem na dveřích. Tento čin kriminalisté původně kvalifikovali jako nedovolené ozbrojování. „Nicméně později jak na základě balistického zkoumání, tak výpovědi podezřelého byl tento skutek překvalifikován na trestný čin vražda ve stádiu pokusu. Podle předběžných zjištění byl v bytě umístěn nástražný střelný systém, který by mohl způsobit smrt osobě, která otevře dveře od jedné z místností. Toto ještě bude také samozřejmě předmětem vyšetřování a bude potřeba tuto skutečnost potvrdit nebo vyvrátit znaleckým posudkem,“ vysvětlil Daněk a dodal, že policista, který byl na místě zraněný, se zotavuje a ještě tento týden by měl nastoupit zpět do služby.

V minulosti vyhrožoval úřednici

Policisté zjistili, že podezřelý muž v roce 2016 písemně urážel a vyhrožoval pracovnici úřadu práce, protože si v minulosti podal žádost o podporu v nezaměstnanosti, která mu byla zamítnuta. „Tato písemná výhrůžka byla kvalifikována jako přestupek proti občanskému soužití a oznámena správnímu orgánu úřadu městské části Praha 2. Do současné doby, tedy téměř celých pět let, nemáme informaci o tom, že by se poškozená v této souvislosti opětovně obrátila na policii, s tím, že by jí podezřelý znovu kontaktoval, nebo jakkoliv atakoval,“ vysvětlil mluvčí policie.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky vrah, vražda, střelba, zadržení, Praha, policie, Vinohrady, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrah z Vinohrad se přiznal. Chtěl vraždit dál, motivem byla údajně msta  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.