Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pražští policisté dopadli gang výrobců pervitinu, který vydělal 60 milionů korun

Policie koncem května dopadla gang šesti lidí, kteří vyráběli pervitin a prodávali ho v Praze a středních a jižních Čechách. Kriminalisté předpokládají, že organizovaná skupina vyrobila přibližně 60 kilogramů drogy za 60 milionů korun. Policie všech šest členů skupiny obvinila z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, pět z nich soud poslal do vazby. Hrozí jim až 18 let vězení. Na policejním webu to uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Peníze za drogy šly na dovolené, auta a sexuální služby

„Skupina byla schopna v průběhu noci na jeden var uvařit až půl kila vysoce kvalitního produktu," uvedl mluvčí. „Každý člen skupiny měl přesně stanovenou činnost, předem byl stanoven i podíl ze zisku a hmotnost drogy, kterou musel prodat," dodal. Peníze za pervitin členové skupiny podle Rybanského utráceli za nákup surovin pro výrobu drogy a také za dlouhé luxusní dovolené v Malajsii a Karibiku, za nemovitosti a drahá auta nebo sexuální služby.

Na zadržení gangu, které policie naplánovala ve stejnou dobu na různých místech republiky, kriminalisté z jižních Čech a Prahy spolupracovali se členy zásahové jednotky. Počkali, až hlavní organizátor dokončí poslední fázi výroby pervitinu. Zadržen byl spolu s dalším členem organizované skupiny, který měl v době policejního zásahu u sebe nabitou brokovnici.

Přes dva miliony korun v hotovosti a dvacet kilo prášků na výrobu drog

Při domovních prohlídkách policie našla kompletní velkokapacitní chemickou laboratoř na výrobu pervitinu, přes 2,5 kilogramu drogy, 20 kilogramů léčivých přípravků pro výrobu drogy a 2,3 milionu korun v různých měnách. Kriminalisté u členů gangu zajistili také čtyři auta, jachtu, rodinný dům, dvě dlouhé zbraně s optikou a tlumičem včetně nábojů a pistoli. „Proti všem zadrženým je vedeno exekuční řízení," uvedl Rybanský.

Skupina podle mluvčího pervitin vyráběla i na jachtě, která měla otvor směřujícím přímo do vody připravený pro případ, že by se gang potřeboval rychle zbavit celé varny i drog. „Další zajímavostí je, že veškerou hotovost získanou z prodeje pervitinu ukládali mimo běžné bankovní účty do bezpečnostních schránek. Mimo značné finanční hotovosti měli v bezpečnostních schránkách ukrytý cca jeden kilogram vysoce kvalitního pervitinu," doplnil Rybanský.

Z pěti vazebně stíhaných členů gangu jeden čelí také obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí a nedovoleného ozbrojování, uvedl mluvčí. „V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody od deseti do 18 let," dodal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky kriminalita, drogy, gang, Praha, Středočeský kraj, metamfetamin, policie, droga, Jihočeský kraj, Malajsie, Karibik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští policisté dopadli gang výrobců pervitinu, který vydělal 60 milionů korun  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.