Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žena okradla seniora, který zůstal ležet v bezvědomí. Hrozí jí až dva roky vězení

V úterý 25. května krátce před polednem ve vestibulu metra Želivského devětadvacetiletá žena okradla u výstupního eskalátoru třiadevadesátiletého seniora. Přistoupila k němu zezadu a odcizila mu příruční tašku. Muž se snažil bránit, ale upadl a ztratil vědomí. Pražští policisté ženu po několika hodinách vypátrali. V případě odsouzení jí hrozí až dvouleté vězení. Kriminalisté nyní pátrají po pětici kolemjdoucích, kteří kolem seniora prošli, ale nepomohli mu a nepřivolali ani pomoc.

Muž upadl na eskalátor a ztratil vědomí

Během pár hodin objasnili kriminalisté z pražské Palmovky případ, kdy devětadvacetiletá žena okradla třiadevadesátiletého seniora. V úterý 25. května krátce po poledni jel po eskalátorech ve vestibulu metra Želivského senior, když k němu přistoupila žena, která mu ukradla příruční tašku. Muž se bránil a když se za ní otočil, tak ztratil rovnováhu, upadnul na eskalátor a ztratil vědomí.

Muž si pádem způsobil středně těžká zranění, těžký otřes mozku a několik zlomenin. Následně si jej všimla i podezřelá na útěku, svůj lup zahodila a vrátila se na místo, aby mu pomohla. V tu samou chvíli kolem zraněného procházelo bez povšimnutí několik osob, které mu nepomohly ani nepřivolaly pomoc. Záchranku zraněnému muži přivolal až pracovník metra. Zdravotníci jej pak převezli do nemocnice, kde byl muž hospitalizován.

Kriminalisté ženu po několika hodinách vypátrali

Pachatelce se před příjezdem policejní hlídky podařilo z místa utéct. Kriminalisté poté vyhodnotili kamerové záznamy a během pár hodin se jim podařilo ženu vypátrat. „Devětadvacetiletá žena je v současné chvíli obviněna ze spáchání trestných činů opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádež, za což jí v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi, uvedla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Kolemjdoucí seniorovi neposkytli pomoc

Pro kriminalisty však vyšetřování nekončí. Nyní pátrají po totožnosti pěti osob, které kolem zraněného seniora bez povšimnutí prošly a neposkytly mu první pomoc, ani ji nepřivolaly. Pokud osoby na záběrech poznáváte, ozvěte se na linku 158.

Kriminalisté je v současné době podezřívají ze spáchání trestného činu neposkytnutí první pomoci, za což jim v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt odnětí svobody,“ doplnila Siřišťová.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, policie, senior, loupež, vězení, metro, Želivského, Palmovka, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena okradla seniora, který zůstal ležet v bezvědomí. Hrozí jí až dva roky vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.