Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž lákal modelky do bytu pod záminkou focení, pak je měl znásilnit. Policisté hledají další oběti

Pražští kriminalisté pátrají po ženách, které mohly být znásilněné fotografem pod záminkou profesionálního focení. Ženy mohly být buď poškozenými nebo svědkyněmi trestného činu znásilnění nebo jiné sexuálně motivované trestné činnosti. Poškozené by mohly být z celé České republiky a podle policistů jich mohou být desítky.

Obětí mohou být desítky

Podle kriminalistů měl muž nabízet své fotografické služby na Opatově v Praze 4 ve svém bytě, který měl provizorně vybavený fotografickým plátnem a nabízel dospívajícím dívkám a mladým ženám pořízení profesionálních fotografií.

Po příchodu do bytu své oběti podle policie uvedl do stavu, ve kterém byla snížena jejich uvážlivost a schopnost odporu. „Záměrně neuvádíme jakým způsobem tak činil, protože je to důležitá věc pro vyšetřování a potřebujeme tuto informaci získat od případných dalších poškozených,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Tohoto stavu modelek měl fotograf pak zneužít k dívkami nechtěnému sexuálně motivovanému jednání. „Skutečností, která charakterizuje čin v současnosti již obviněného muže, je nabídka focení v mléčné nebo také barevné vaně,“ popsal Daněk.

Ženám, které se ozvou policii, se dostane citlivého přístupu

Kriminalisté v tuto chvíli pracují se třemi poškozenými ženami, obětí by však měly být desítky, a to z celé České republiky. „Proto se touto cestou obracíme na další možné poškozené, aby se nám ozvaly, jestliže byly znásilněny fotografem z Prahy 4. Zároveň ubezpečujeme, že pokud se rozhodnou věc ohlásit, dostane se jim citlivého a profesionálního přístupu. Oznámení o tom, že se konkrétní žena stala obětí takovéhoto sexuálně motivovaného deliktu lze učinit buď přímo vyšetřovatelce na telefonním čísle 606 826 896, nebo na linku 158,“ požádal policejní mluvčí Jan Daněk.

Případ je vyšetřován pro trestný čin znásilnění a pachateli hrozí v případě odsouzení až 10 let ve vězení. Stíhání sedmatřicetiletého muže je vedeno na svobodě.

Ohodnoť článek

Foto Background photo created by freepik - www.freepik.com</a>

Štítky znásilnění, fotograf, modelky, Praha, fotografie, Česko, Opatov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž lákal modelky do bytu pod záminkou focení, pak je měl znásilnit. Policisté hledají další oběti  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.