Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Anonym na dnešek ohlásil střelný útok na školku. Policie po oznamovateli pátrá

Anonym na dnešní den oznámil střelný útok ve školce, nespecifikoval, o kterou školku půjde, a tak policie varovala všechny mateřské školy na území České republiky. Například městská část Praha 22 varovala své obyvatele prostřednictvím aplikace Mobilní rozhlas. K výhružce došlo už včera, útok by se měl odehrát dnes.

Výhružka střelným útokem ve školce

Už ve čtvrtek došlo k anonymní výhružce útokem na nespecifikovanou mateřskou školu. Policie tedy přijala preventivní opatření. Muži a ženy zákona z Národní centrály proti organizovanému zločinu pracují na vypátrání autora výhrůžky. „Chtěli bychom ubezpečit veřejnost, že policie vyvíjí maximální úsilí k vypátrání autora výhrůžek. Provádíme nejrůznější opatření, jak veřejná, tak skrytá. Předáváme preventivní doporučení,“ uvedli policisté na Twitteru.

Radnice Prahy 22 varovala občany přes Mobilní rozhlas, ale také prostřednictvím sociálních sítí nebo na webu městské části. „Policie ČR nás dnes kontaktovala s oznámením, že na území celé České republiky se objevila výhrůžka střelným útokem v mateřských školách,“ píše se v prohlášení Prahy 22.

Není třeba podléhat panice

„Není třeba podléhat panice, nicméně prosíme rodiče, aby podle svých možností zvážili případnou přítomnost svého dítěte v MŠ. Ředitelky MŠ byly informovány, stejně tak místní oddělení městské policie, které bude mít kolem školek zvýšený dohled. Sledujete prosím zprávy z vaší mateřské školy kvůli možným mimořádným bezpečnostním opatřením a všímejte si výskytu cizích osob v areálu MŠ,“ píše se na webu městské části.

Policisté se intenzivně zabývají touto anonymní výhrůžkou o připravovaném útoku na blíže neurčenou mateřskou školku. „V součinnosti s krajskými ředitelstvími policie jsme přijali preventivní opatření a provádíme úkony směřující k vypátrání autora výhrůžky,“ doplnili policisté na Twitteru.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky anonym, policie, školka, útok, Praha, mateřská škola, městská část, Česko, Mobilní rozhlas, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Twitter, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anonym na dnešek ohlásil střelný útok na školku. Policie po oznamovateli pátrá  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.