Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Černý pasažér chtěl zaplatit pokutu falešnou bankovkou. Revizor zavolal policii

Na konci minulého týdne se cestující, který jel bez jízdenky, pokusil ve stanici metra Florenc zaplatit revizorovi pokutu falešnou dvoutisícovou bankovkou. Revizor ihned kontaktoval linku 158 a policisté po příjezdu na místo opravdu zjistili, že se jedná o falešnou bankovku. Po provedené prohlídce zjistili, že má další padělky ukryté na různých místech. Celkem se jednalo o pětatřicet bankovek dvoutisícové nominální hodnoty a jednu bankovku v hodnotě tisíc korun.

Při výslechu následně cizinec uvedl, že si peníze opatřil vědomě za účelem dalšího udávání od údajně neznámého muže na blíže nezjištěném místě v Praze,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Muž v průběhu výslechu také přiznal, že jednou z falešných bankovek již zaplatil v jedné z pražských trafik.

Ještě ten samý den byl cizinec obviněn z trestného činu padělání a pozměnění peněz. V případě, že by byl odsouzen, mu hrozí až osmiletý pobyt ve vězení.

V souvislosti s nárůstem zajištěných padělků kriminalisté apelují na veřejnost a především obchodníky, aby si při přebírání peněz vyšší nominální hodnoty dávali pozor na jejich pravost a kontrolovali základní ochranné prvky bankovek,“ uvedla Kropáčová.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, policie, revizor, Praha, falešné peníze, peníze, Florenc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černý pasažér chtěl zaplatit pokutu falešnou bankovkou. Revizor zavolal policii  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.