Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž s pistolí v ruce se vloupal do obytného domu. Policisté ho zadrželi krátce po činu

Pražští policisté zadrželi několikrát odsouzeného recidivistu, který se s pistolí v ruce vloupal do bytového domu. V kapse měl přes 300 tisíc korun v hotovosti a policisté jej zadrželi krátce po činu. Dvaadvacetiletý recidivista byl v loňském roce pravomocně odsouzen podmíněným trestem za majetkovou trestnou činnost, a tudíž se nyní nachází v podmínce až do roku 2022.

V sobotu krátce před sedmou hodinou zavolali lidé policii do obytného domu v ulici Hráského v Praze 4. Do kolárny se podle hlášení vloupal muž a s pistolí v ruce se stále pohybuje po celém domě. „Operační proto vyslal všechny hlídky v dosahu s důrazem na nejvyšší opatrnost, jelikož se na místě nacházela krátká střelná zbraň,“ popsal mluvčí policie Richard Hrdina.

Policisté propátrali celý obytný dům včetně sklepních prostor, ale kromě několika vypáčených dveří a dvou květináčů a nového záchodového prkénka připravených k odnosu na místě nic nenašli. Policisté tak pachatele začali hledat v okolí. „Po několika minutách se muže podařilo nalézt v nedalekém parku a za použití hrozby namířené střelné zbraně se ho podařilo zadržet,“ uvedl Hrdina.

Policisté u muže našli plynovou pistoli, pákové kleště, šroubováky, dláta a kombinované kleště, které mu sloužily k překonávání vstupních dveří. Dále našli několik sáčků s drogami, dva páry odcizených značkových tenisek, rušičku signálu GPS a v malé taštičce přes 300 tisíc korun v hotovosti. Původ těchto peněz policie v současné chvíli zjišťuje, zda-li nepochází z jiné trestné činnosti.

Zlodějem je dvaadvacetiletý recidivista, který byl v loňském roce pravomocně odsouzen podmíněným trestem za majetkovou trestnou činnost, je tedy v podmínce až do roku 2022. „Tomuto sedmiměsíčnímu trestu odnětí svobody se tedy nevyhne a v případě odsouzení za další trestný čin krádež se mu může prodloužit až o další tři roky,“ uzavřel mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky zadržení, policie, zbraň, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž s pistolí v ruce se vloupal do obytného domu. Policisté ho zadrželi krátce po činu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.