Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladík v papučích utíkal a ujížděl policistům. Byl pod vlivem alkoholu a měl zákaz řízení

V sobotu večer přijal operační důstojník oznámení od občana, který si všiml, že v ulici V Rovinách v Praze 4 došlo k dopravní nehodě. Bílá fabia tam nabourala do dopravní značky a kolem značky běhal muž. O chvíli později zavolal na tísňovou linku jiný občan, který oznámil, že poblíž ulice Na Strži se pohybuje bílá fabia, která jede v protisměru a nesvítí.

Když muž uviděl policejní majáky, sešlápl plyn a začal ujíždět

Na místo pak byly vyslány nejbližší policejní jednotky, policisté jedné z nich muže posléze vypátrali v Pujmanové ulici v Praze 4. 

V momentě, kdy se na policejním vozidle rozsvítily majáky, muž nejprve zajel ke krajnici a následně sešlápl plyn a ujížděl vysokou rychlostí. Během pronásledování řidič nerespektoval výzvy k zastavení a křižovatku projel vysokou rychlostí  na světelný signál „Stůj“,“ uvedla policejní tisková mluvčí Violeta Siřišťová.

Řidič poté po pár set metrech v Neveklovské ulici nezvládl řízení, vjel do protisměru na chodník a havaroval. Z vozidla pak vystoupil a snažil se policistům utéct. Policisté jej však po pár metrech doběhli a za užití donucovacích prostředků omezili na osobní svobodě.

Více než dvě promile alkoholu a s papučemi na nohách

U muže byla poté provedena dechová zkuška, při které řidič nadýchal více než dvě promile alkoholu v dechu. 

Jelikož se jednalo o cizince bez dokladů, zavolali si policisté na pomoc kolegy z cizinecké policie. Následnou lustrací bylo zjištěno, že se jedná o dvacetiletého muže, který má vyslovený zákaz řízení a na území České republiky se pohyboval bez pobytového oprávnění,“ řekla Siřišťová.

Auto, se kterým muž havaroval, si ten večer půjčil bez vědomí a souhlasu kamaráda. V době incidentu měl muž na nohou pouze papuče. Podezřelý byl pak převezen na policejní služebnu.

Dvacetiletý cizinec byl Obvodním soudem pro Prahu 4 odsouzený za spáchání trestných činů neoprávněné užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání k úhrnnému trestu vyhoštění na dva roky a dalšímu zákazu řízení motorových vozidel v délce dvou let.

Odsouzeného si následně převzali kolegové z cizinecké policie, kteří mu předali rozhodnutí o správním vyhoštění z členských států Evropské unie na dobu dvou let a výjezdní příkaz,“ doplnila Siřišťová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, policie, Praha, alkohol, Cizinecká policie, Evropská unie, Obvodní soud pro Prahu 4, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík v papučích utíkal a ujížděl policistům. Byl pod vlivem alkoholu a měl zákaz řízení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.