Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Český řidič se zákazem řízení policistům předložil polské doklady. Chtěl zakrýt svou totožnost

V sobotu 20. března odpoledne zastavili policisté ze Smíchova bílé sportovní auto ve Wilsonově ulici v Praze 2 a rozhodli se zkontrolovat jeho řidiče. V minulosti totiž stejné auto již kontrolovali a řidič auta měl v té době platný zákaz řízení do února 2022.

Záhy zjistili, že jejich domněnka byla správná, jelikož za volantem seděl totožný muž. Na policisty si však zřejmě nepamatoval, a tak na ně vymyslel lest, aby zakryl svou pravou totožnost.

Zatímco v prvém případě se jednalo dle dokladů o občana České republiky, v našem druhém případě se z něj stal řidič s občanským a řidičským průkazem znějících na jméno a příjmení polského občana. Aby svou lest dovedl k dokonalosti, začal na policisty dokonce mluvit polsky,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Policisté mu však připomněli, že ho nezastavili poprvé a muž pochopil, že je odhalen. Jeho pravá totožnost pak byla potvrzena na policejní stanici. Předmětem prošetřování bude i skutečnost, jak k cizím dokladům přišel.

Sedmadvacetiletý řidič se bude zodpovídat z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ doplnil Rybanský.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, policie, řidič, doklady, Praha, Smíchov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tonda Bonda

Hmm... takove pekne auti, to jiste bude povolanim neci Syn

Neděle, 4. dubna 2021, 14:29Odpovědět

Český řidič se zákazem řízení policistům předložil polské doklady. Chtěl zakrýt svou totožnost  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.