Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Řidič auta, které mělo místo SPZ hadr, nadýchal skoro dvě promile a řídil se sluchátky na uších

Pražské strážníky ohrozilo vozidlo při výjezdu z křižovatky ulic Kostelecká a Tupolevova. Auto bez přední i zadní státní poznávací značky mělo hadr na zadním rámečku a velkou rychlostí prokličkovalo mezi vozidly na kruhovém objezdu a začalo ujíždět Kosteleckou ulicí směrem do Ďáblic.

Řidič bez řidičáku měl při jízdě na uších sluchátka

Strážníci se snažili auto zastavit, řidič však na výstražné světelné a zvukové znamení nereagoval. Nakonec byl nucen zastavit za řadou stojících aut na světelné křižovatce.

Na uších měl nasazená sluchátka napojená na mobilní telefon, na výzvu k prokázání totožnosti nereagoval a arogantně hlídce odpověděl, ať si jde po jiné práci a nepřekáží v provozu. Svou spolujezdkyni neustále vybízel, aby si sedla za volant a odvezla oba pryč,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Řidič strážníkům nakonec přiznal, že doklady nemé a údaje nadiktoval ústně. Z jeho dechu byl cítit alkohol, avšak s dechovou zkouškou souhlasil až po příjezdu hlídky státní policie. Výsledek ukázal přes 1,9 promile alkoholu v dechu. Strážníci poté zjistili, že čtyřicetiletý řidič nevlastní řidičský průkaz. Případ si k dořešení vzala Policie ČR.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Praha

Štítky krimi, Praha, strážníci, sluchátka, Ďáblice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič auta, které mělo místo SPZ hadr, nadýchal skoro dvě promile a řídil se sluchátky na uších  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.