Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž na motorce s pěti zákazy řízení ujížděl policistům. Hrozí mu dva roky za mřížemi

V neděli 14. března krátce před polednem si policejní hlídka všimla v křižovatce ulic Mladoboleslavská a Čakovická rychle jedoucí motorky. Policisté se proto rozhodli řidiče zastavit a zkontrolovat. Motorkář však na výzvu zareagoval tím, že zrychlil a začal policistům ujíždět. Na útěku vjel dokonce na chodník a v ulici Zárybská jel v protisměru. Pronásledování pak skončilo v ulici Ctěnická, kde vjel na chodník a přes park se hlídce vzdálil.

Z motorkáře chodcem

Policisté o pronásledování informovali také další kolegy v terénu a právě jedna z hlídek poté muže, který odpovídal popisu, spatřila v ulici Ke Klíčovu. Nejel už na motorce, ale šel pěšky. „Za pár minut se dostavila na místo kontroly i dřívější hlídka a policisté potvrdili, že se skutečně jedná o muže, kterého před pár minutami pronásledovali. Kousek odtud pak našli zahozenou koženou bundu, helmu i rukavice. Odstavenou motorku objevili v ulici Ke Klíčovu,“ uvedla tisková mluvčí pražských policistů Hana Křížová.

Pět zákazů řízení

Policisté při lustraci zjistili, že má muž již několik platných zákazů řízení motorových vozidel a minulý rok byl pravomocně odsouzený za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ten samý řidič také policistům na začátku března ujížděl v pražských Řepích.

Muž měl u sebe přes sto čtyřicet tisíc korun

Hlídka řidiče vyzvala k podrobení se dechově zkoušce a zkoušce na přítomnost drog, obě však muž odmítl. Policistům pak tvrdil, že motorku určitě neřídil a že si ho s někým spletli. Při prohlídce u něj však našli i malý technický průkaz od motorky a v hotovosti přes sto čtyřicet tisíc korun. Policisté na místo přivolali ještě policejního psovoda se služebním psem Burym, který bezpečně označil tohoto muže jako řidiče motocyklu.

Vzhledem k těmto okolnostem policisté na místě muže omezili na osobní svobodě a předali na místní oddělení k provedení dalších služebních úkonů,“ doplnila Křížová.

Muži hrozí za trestný čin Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání až dvouletý trest odnětí svobody.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, policie, Letňany, zákaz řízení, Klíčov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž na motorce s pěti zákazy řízení ujížděl policistům. Hrozí mu dva roky za mřížemi  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.