Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pražští policisté pronásledovali řidiče bez řidičáku. Jedna z hlídek se srazila s dalším autem

V úterý 2. března krátce po půl jedenácté večer se policisté rozhodli zkontrolovat v ulici Českobrodská v Praze 9 auto Renault Megane. Hlídka auto zastavila na benzince v ulici Průmyslová v Praze 10. Když však policisté vystoupili, řidič sešlápl plyn a začal před nimi ujíždět.

Řidič byl v minulosti již odsouzen ze trestnou činnost

Policisté hned o faktu, že jim ujíždí vozidlo, informovali další hlídky v terénu. Kolegům také řekli, že se jedná již o známého recidivistu, který byl v minulosti odsouzen za trestnou činnost.

Řidič během pronásledování ujížděl Průmyslovou ulicí vysokou rychlostí a několik křižovatek projel na červenou. Policisté na chvíli vozidlo ztratili z dohledu kvůli husté mlze, a to poblíž ulice Bruslařská v pražské Hostivaři. Vypátrat se jim ho znovu podařilo v ulici Golfová, ale již bez posádky.

Další hlídka muže, který odpovídal popisu, nalezla poblíž autobusové zastávky Gercenova v Praze 10.

Neměl řidičák a odmítl test na alkohol i drogy

Policisté lustrací na místě zjistili, že šestadvacetiletý podezřelý nikdy nevlastnil řidičský průkaz a dále kolegům odmítnul test na omamné a psychotropní látky. Recidivista se následně doznal, že řídil ujíždějící vozidlo,“ uvedla policejní tisková mluvčí Violeta Siřišťová.

Muž byl vzhledem k těmto skutečnostem omezen na osobní svobodě a převezen na policejní služebnu. Nyní je podezřelý z přestupkového jednání.

Jedno z policejních aut se střetlo s dalším vozem

Jedna ze zasahujících hlídek, která se podílela na pronásledování vozidla, se při průjezdu křižovatkou se zapnutým výstražným světelným znamením střetla s jiným projíždějícím civilním vozidlem. Řidič civilního vozidla i oba policisté byli převezení se zraněním do nemocnice k ošetření. Celou nehodou se v současné chvíli zabývají dopravní policisté,“ doplnila Siřišťová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, pronásledování, auto, řidičský průkaz, srážka, Praha, Renault Mégane, Hostivař, Gercenova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští policisté pronásledovali řidiče bez řidičáku. Jedna z hlídek se srazila s dalším autem  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.