Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hádka kvůli nenasazené roušce přerostla v surové napadení seniora. Po útočníkovi pátrá policie

Pražští kriminalisté pátrají po muži, který surově napadl seniora na nástupišti metra. Podezřelý měl se seniorem nejprve slovní výměnu názorů kvůli nenasazené roušce. Když senior z místa odcházel, podezřelý se za ním rozběhnul, chytl ho za bundu, povalil na zem a několikrát ho udeřil do hlavy.

Policisté pátrají po neznámém muži od čtvrtka 25. února. Muž fyzicky napadl seniora na nástupišti metra Střížkov v Praze 9. Konfliktu předcházela slovní výměna názorů kvůli nenasazené roušce. „Když senior z místa odcházel, rozeběhnul se za ním podezřelý, chytl ho za bundu, povalil na zem a několikrát ho udeřil do hlavy,“ popsala útok policejní mluvčí Violeta Siřišťová a doplnila, že šestasedmdesátiletý poškozený se bránil a po útoku utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.

Na kamerových záznamech je vidět samotný konflikt i podezřelý. „Pokud muže na záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158. Dále žádáme očité svědky, kteří tento incident viděli, aby se nám taky ozvali na naši tísňovou linku,“ vyzývá policejní mluvčí.

Útočník je podezřelý ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví, za což mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, pátrání, napadení, metro, senior, Praha, rouška, Střížkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Molík

Právo seniora je: se napadení fyzicky bránit. Kdyby to udělal a zranil útočníka třeba i nějakou zbraní (protože je fyzicky logicky slabší), hledali byste lidmi, aby volali na linku 158, seniora, který by hypoteticky rvačku vyhrál nad útočníkem. Takže vlastně senior udělal dobře, že se nechal útočníkem zmlátit, nebo možná i v horším případě by se nechal zabít! - Takový je totiž zákon v České republice...

Čtvrtek, 4. března 2021, 09:54Odpovědět

Hádka kvůli nenasazené roušce přerostla v surové napadení seniora. Po útočníkovi pátrá policie  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.