Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Pražští policisté chytili dealery pervitinu a kokainu. Těm teď hrozí dvanáct let ve vězení

Pražská policie obvinila čtyři muže z prodeje pervitinu a kokainu. Detektivové odhalili síť hlavních prodejců, menších odběratelů a možných distributorů. Při domovních prohlídkách zajistili policisté drogy, jejichž prodejem či výrobou si mohli obvinění vydělat až deset milionů korun. Čtveřici hrozí až 12 let vězení.

Pervitin a kokain

Hlavními organizátory trestné činnosti byli podle mluvčí pětapadesátiletý a o deset let starší muž. První se specializoval na pervitin, který kupoval přímo do několika výrobců a následně ho prodával menším odběratelům. Druhý získával ze zahraničí kokain.

„Drogy byly určeny především k distribuci a prodeji v Praze a České republice," uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Ocenila spolupráci se slovenskými kolegy, díky níž se podařilo zmapovat distribuci drog i do zahraničí.

Střelné zbraně a milion korun

Muži drogy podle policie skladovali a připravovali k prodeji distributorům v prostorách v Praze 4, které si společně pronajali. Kriminalisté jejich případ rozkrývali zhruba rok a poté je ve dvou sousedících bytech zadrželi za pomoci zásahové jednotky. „Při zadržení se bránili a kladli aktivní odpor," sdělila mluvčí. Další dva obviněné policisté zadrželi po předávkách drog.

Při prohlídkách policie nalezla 4,5 kilogramů pervitinu, 300 gramů kokainu a přibližně 20 kilogramů tablet sloužících k výrobě pervitinu. Dále objevila střelné zbraně, zhruba milion korun, lis na zpracování drog i zařízení pro jejich vážení, dělení a jejich další úpravu.

Kropáčová doplnila, že za prodej drog si obvinění kupovali drahá vozidla, šperky, značkové oblečení a jezdili na luxusní zahraniční dovolené. Tři z mužů poslal soud do vazby.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky kriminalita, drogy, pervitin, kokain, Praha, metamfetamin, droga, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pražští policisté chytili dealery pervitinu a kokainu. Těm teď hrozí dvanáct let ve vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.