Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Muž v metru pěstmi zaútočil na devadesátiletou ženu. Policie hledá svědky

Ve středu 6. ledna odpoledne zaútočil podezřelý muž na devadesátiletou ženu v soupravě metra ve stanici Prosek. Seniorka, která špatně vidí a pohybuje se o holi, si chtěla v metru sednout na sedadlo, na kterém však již ležel muž a celé ho zabíral. Žena ho požádala, jestli by jí mohl udělat místo, ten ji ale místo uvolnění sedadla začal bít rukama do obličeje.

Útočníkovu tvář zachytila kamera

Napadené ženě pomohli cestující a útočník ze soupravy vystupil. Jeden z cestujících ho pak chtěl zadržet do příjezdu policie. To by se mu zřejmě i podařilo, jenže v soupravě nechal na sedadle položený batoh s doklady, o který nechtěl přijít. A když hrozilo, že souprava odjede, tak podezřelého muže pustil a nastoupil zpět do metra.

Útočník tak zůstal na nástupišti, kde jeho tvář zachytila kamera, když čekal na další soupravu,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Jan Daněk.

Seniorka následně skončila v péči pražských záchranářů, a to kvůli zranění v obličeji. Útokem jí byly také poškozeny brýle, čímž vznikla škoda přes tři tisíce korun.

Policie hledá svědky

Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což hrozí až dva roky vězení,“ dodal Daněk.

Pokud muže na záběrech poznáváte, ozvěte se na linku 158. Policisté rovněž žádají, aby se ozvali také svědci incidentu, jelikož si někteří natáčeli událost na telefon, což by mohlo prověřování případu pomoci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, napadení, seniorka, policie, metro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž v metru pěstmi zaútočil na devadesátiletou ženu. Policie hledá svědky  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.