Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO, VIDEO: „To je bomba, vojáku!“ Muž nechal před Hradem kufr s domnělou výbušninou a rychle odešel

Pražští policisté pátrají po muži, který v době nouzového stavu na Štědrý den krátce před osmnáctou hodinou umístil před Bránu gigantů na Pražském hradě oranžový plastový kufr. Členu hradní stráže, který stál hned vedle, pak řekl, že je v kufru bomba. Z Hradčanského náměstí poté muž rychle zmizel.

Pyrotechnik na místě vyloučil, že by šlo o bombu

Na místo byl okamžitě přivolán pyrotechnik a nejbližší policejní hlídky s členy pořádkové služby. Policisté pak vytyčili prostor, aby nebyly ohroženy životy občanů, a následně se do práce pustil pyrotechnik. 

Poté, co pyrotechnik vyloučil, že se jedná o výbušné zařízení, bylo opatření ukončeno a případ si na místě převzali kriminalisté,“ uvedl tiskový mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Muži hrozí osm let vězení

Policisté v souvislosti s případem zajistili kamerové záznamy, na kterých je pohyb podezřelé osoby i s oranžovým kufrem vidět.

„Záběry nejsou stoprocentní, nicméně se domníváme, že by muž mohl být ztotožněn. Pokud osobu poznáváte nebo máte informace k případu, kontaktujte linku 158,“ doplnil Rybanský.

Pokud se podaří podezřelého muže dopadnout a bude odsouzen, může za tento čin, který se odehrál v době nouzového stavu a který je klasifikován jako podezření z šíření poplašné zprávy, jít až na osm let do vězení.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, pátrání, bomba, Hrad, kufr, Štědrý den, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: „To je bomba, vojáku!“ Muž nechal před Hradem kufr s domnělou výbušninou a rychle odešel  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.