Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Muž házel ze střechy na ulici kusy betonu, pak se chtěl zabít

Pražští policisté minulou středu vyjížděli do Vratislavovy ulice v Praze 2, kde ze střechy pětipatrového domu muž házel betonové kryty vymetacích otvorů komínů. Kryty dopadaly na ulici, kudy chodili lidé a kde byla zaparkovaná auta. Naštěstí nikdo nebyl zraněn a byla poškozená pouze dvě vozidla, na kterých vznikla škoda několik desítek tisíc korun.

Policisté z cizinecké policie pražské police, kteří přijeli na místo, se nejprve nemohli dostat na střechu, proto museli vyrazit jedny dveře a následně se jim tam povedlo vlézt přes střešní okno. „Na střeše zahlédli podezřelého, který byl ve žlabu střechy a jednou rukou se držel hromosvodu. Když spatřil policisty, tak jim řekl, že nebude dělat problém a jde akorát spáchat sebevraždu. V ten okamžik omdlel a jeho tělo začalo bezvládně sklouzávat ze střechy. Policisté ho zachytili za bundu a snažili se ho zachránit, nicméně v ten okamžik se muž probral, začal se aktivně bránit a zkoušel se jim vysmeknout,“ popsal dramatickou situaci Jan Daněk.

Muže policisté dostali střešním oknem do bezpečí za použití donucovacích prostředků. Devatenáctiletého mladíka na pervitinu si převzali zdravotníci.

Mladík je podezřelý ze spáchání trestných činů obecné ohrožení, výtržnictví a poškození cizí věci, za což hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. „Celková škoda na poškozených vozidlech, poškození střechy a dalšího vybavení domu, byla vyčíslena na více než 100 tisíc korun,“ pověděl mluvčí a doplnil, že v době, kdy muž házel ze střechy betonové kryty, prošlo okolo domu asi dvacet lidí. Ve dvou případech se jednalo dokonce o ženu s kočárkem.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky střecha, beton, sebevražda, Vyšehrad, Praha, dům, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Muž házel ze střechy na ulici kusy betonu, pak se chtěl zabít  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.