Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chtěl jsem ho zabít, řekl strážníkům útočník, který tyčí mlátil muže na zastávce

Pražští strážníci museli přerušit kontrolu stanice metra Vysočanská, protože zaslechli křik z autobusové zastávky. Na zastávce probíhal konflikt dvou mužů. Útočník držel přibližně 80 centimetrů dlouhou tyč a opakovaně jí bil do hlavy a zad druhého muže, který se snažil útoku bránit. „Chtěl jsem ho zabít,“ vysvětlil muž strážníkům.

Strážníci útočníka za pomocí hmatů a chvatů svedli do kleku. Po zákroku se dotyčný zklidnil a začal se strážníky spolupracovat. „Osmadvacetiletý cizinec pouze uvedl, že chtěl dotyčného zabít. Vedle násady od smetáku, kterou k napadení použil, měl u sebe ještě tesařské kladivo. Oba předměty mu strážníci odebrali,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Poškozený měl krvácivé zranění na hlavě, a tak na místo přijela záchranná služba, která muže následně odvezla do nemocničního zařízení.

„Před odjezdem stačil strážníkům říct, že k němu útočník přistoupil a bezdůvodně ho napadl, nejprve pěstmi, poté jakousi tyčí. Jeho slova vzápětí potvrdili svědci události,“ doplnila mluvčí. Cizinec, který útočil, je podezřelý ze spáchání trestného činu, a tak byl omezen na osobní svobodě a předán k dalším úkonům státní policii.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky napadení, tyč, útok, Praha, Vysočanská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěl jsem ho zabít, řekl strážníkům útočník, který tyčí mlátil muže na zastávce  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.