Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Policisté zastavili během dvou dnů dvě auta plná drog. Našli i pistoli

Během dvou dnů zastavila stejná hlídka pražských policistů dvě auta, ve kterých se nacházely drogy. V prvním případě policie objevila 12 gramů kokainu a 100 tablet zakázaných steroidů. O den později policisté zastavili auto, ve kterém nalezli více než padesát tisíc korun, plynovou pistoli s poplašným nábojem a větší množství pervitinu.

Pátek třináctého

První případ se stal v pátek 13. listopadu, kdy policisté zastavili Škodu Octavia. Řidič měl značně rozšířené zorničky a byl nervózní, proto u něj provedli test na drogy, který byl pozitivní na kokain. Řidič u sebe měl přes 12 gramů této látky. Spolujezdec na tom nebyl o nic lépe, při kontrole se před policisty snažil skrýt svou příruční tašku. Měl proto pádný důvod, ukrýval v ní několik ampulí a přes sto tablet zakázaných steroidů.

„Osmadvacetiletý řidič je v současné chvíli podezřelý, že spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a přechovávání omamných a psychotropních látek a jedů, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. O rok mladší spolujezdec je podezřelý ze spáchání trestného činu výroba a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem, za což mu v případě odsouzení hrozí až jeden rok za mřížemi,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

O den později podobný zásah na Žižkově

Druhý případ se stal v sobotu na Žižkově. Za volantem auta seděl muž, se kterým se policisté setkali v minulosti v souvislosti s drogovou problematikou. Řidič byl pod vlivem pervitinu a policistům řekl, že se nediví, že test byl pozitivní, protože pervitiny inhaloval naposledy ráno. V autě policie našla přes padesát tisíc korun, plynovou pistoli s poplašným nábojem a větší množství pervitinu.

Na místo si na pomoc přivolali i služebního psa vycvičeného na vyhledávání drog. „Osmatřicetiletý řidič byl převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek a jedů, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky drogy, auta, peníze, zbraň, metamfetamin, trestný čin, Škoda Octavia, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté zastavili během dvou dnů dvě auta plná drog. Našli i pistoli  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.