Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Muž „nakupoval“ v obchodě bez peněz a s maketou výbušniny. Zadrželi ho policisté

Ve středu 28. října vstoupil po jedenácté hodině dopoledne v Mirotické ulici do prodejny s potravinami muž, který se na první pohled choval jako běžný zákazník. Prohlížel si sortiment a z lednice vyndal několik lahví koly. U pokladny se však z obyčejného zákazníka stal lupič a místo peněz pokladní podal papírek s výhrůžným textem.

Výhružný papírek a maketa bomby

Tohle je přepadení! Dejte mi peníze, mám bombu,“ stálo na papírku. Pohrůžku zdůraznil zdviženou pravicí, ve které držel předmět, který připomínal nástražný výbušný systém. Zaměstnankyně se jej však nezalekla a místo vydání hotovosti požádala opodál stojícího zákazníka, aby kontaktoval linku 158. Volající popsal operátorům situaci na místě a vyčkal do příjezdu policie.

Na místo se během chvíle dostavilo několik policejních hlídek. Ti podezřelého za pomocí donucovacích prostředků zadrželi. Prohlídkou žádná výbušnina nalezena nebyla. Muž byl následně převezen na policejní služebnu. Tam mu bylo sděleno obvinění pro spáchání trestného činu loupež. Zároveň dali kriminalisté podnět pro jeho vzetí do vazby.

Jako důvod svého jednání obviněný uvedl tísnivou životní situaci, která ho donutila tímto způsobem obstarat si peníze na jídlo a ubytování.

Pětačtyřicetiletého obviněného může pravomocný rozsudek poslat do výkonu trestu odnětí svody až na deset let,“ uvedl tiskový mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky krimi, loupež, policie, obchod, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž „nakupoval“ v obchodě bez peněz a s maketou výbušniny. Zadrželi ho policisté  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.