Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Policejní hlídka pronásledovala Audi v centru Prahy. Zběsilá honička se obešla bez zranění

V sobotu 10. října odpoledne hlídky městské policie pronásledovaly v centru Prahy muže, který na přechodu pro chodce ohrozil ženu, a před strážníky pak začal ujíždět. Při honičce se naštěstí nikomu nic nestalo a nedošlo ani k žádným škodám na majetku.

Auto vjelo do zákazu vjezdu

V době, kdy hlídka projížděla Klimentskou ulicí, si všimla osobního auta Audi, které porušilo dopravní značku zákaz vjezdu všech motorových vozidel a vjelo do Barvířské ulice. Ohrozilo při tom ženu, která zrovna přecházela po přechodu pro chodce. Ta před vozidlem stihla včas uskočit.

Za pomocí majáků a nápisu STOP se hlídka okamžitě snažila řidiče zastavit. Řidič však místo zastavení zvýšil rychlost a před strážníky začal ujíždět. Začalo tak nebezpečné pronásledování centrem Prahy, kdy řidič Audi nerespektoval dopravní značení a projížděl zákazy nebo červenou na semaforech. Svou zběsilou jízdou ohrožoval nejen další řidiče, ale také chodce.

Strážníci jízdu Audi ukončili v Revoluční ulici

Člen posádky Astra 140, která řidiče pronásledovala, informoval po vysílačce další autohlídky. Strážníci divokou jízdu ukončili v Revoluční ulici, kdy řidiči služebními vozidly znemožnili další jízdu. Pod hrozbou namířené zbraně pak muž vystoupil z auta. Jelikož hrozilo, že uteče, byla mu nasazena pouta.

Čtyřicetiletý cizinec se podrobil dechové zkoušce, která vyšla negativní. Testu na drogy se však podrobit odmítl. Muž byl následně předán hlídce Policie ČR k dalšímu opatření,“ uvedla tisková mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Ohodnoť článek

Foto MP Praha

Štítky krimi, video, policie, auto, Praha, Audi, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policejní hlídka pronásledovala Audi v centru Prahy. Zběsilá honička se obešla bez zranění  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.