Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Hasiči evakuovali kvůli požáru bytu v Praze 11 celkem třicet lidí

Čtyři profesionální a dvě dobrovolné jednotky hasičů zasahovaly v sobotu 10. října od 11:27 hodin v ulici Proutěná v Praze 11 u požáru bytu ve čtvrtém nadzemní podlaží obytného domu. Kvůli požáru muselo být evakuováno třicet osob.

Jeden člověk skončil v péči záchranářů

Hasičské jednotky se však kvůli zaparkovaným autům nemohly přímo na místo požáru dostat, a tak museli hasiči natáhnout dopravní vedení. Zasahovali pak v dýchací technice a požár se jim podařilo dostat pod kontrolu asi třicet minut po příjezdu na místo požáru.

Během zásahu bylo evakuováno celkem třicet osob, jedna z nich byla předána do péče záchranářů. Po lokalizaci plamenů hasiči rozebírali ohořelé části vybavení bytu, který byl požárem zcela zničen. Zplodiny hoření poškodily také byt nad vyhořelou bytovou jednotkou. Pro některé nájemníky bylo zajištěno náhradní ubytování.

S ohledem na poškození fasády domu hasiči museli část zateplení rozebrat za pomoci výškové techniky. Kvůli většímu počtu zasahujících jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu.

Příčina a rozsah škod jsou předmětem dalšího šetření hasičských vyšetřovatelů,“ uvedl tiskový mluvčí hasičů Martin Kavka.

Ohodnoť článek

Foto Hasiči Praha

Štítky požár, hasiči, oheň, Praha 11, Praha, Martin Kavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Hasiči evakuovali kvůli požáru bytu v Praze 11 celkem třicet lidí  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.