Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Strážníci v centru Prahy ve stejný den zadrželi dva řidiče se zákazem řízení

Přestože měli řízení motorových vozidel zakázáno, sedli za volant. Dva téměř shodné příběhy zaměstnaly pražské strážníky v úterý 6. října na Václavském náměstí. Řidiči nerespektovali dopravní značení ani výzvu strážníka. Jeden z nich byl dokonce celostátně hledaný.

Jeden se snažil ujet

První z řidičů osobního vozidla vjel na Václavské náměstí bez potřebného povolení do zóny pro pěší. Když se ho strážník, který dohlížel na dopravu, pokusil zastavit, řidič ho objel a začal ujíždět do Vodičkovy ulice. Autohlídka, která vyrazila za ním, vozidlo následně dostihla na tramvajové zastávce, kde ho zablokovaly tramvaje.

Řidič z vozu vyskočil a začal utíkat směrem k Františkánské zahradě. Jeden ze strážníků se za ním rozeběhl s výzvou: „Jménem zákona, stůj!“ Muže, který na výzvu nereagoval, nakonec strážník dostihl v prodejně uprostřed zahrady, kde se snažil ukrýt. Tady byl pomocí hmatů a chvatů zpacifikován na zem a po přiložení pout omezen na osobní svobodě.

Třicetiletý muž hlídce přiznal, že důvodem jeho pokusu o útěk je vyslovený zákaz řízení. Během prohlídky na přítomnost zbraně u něho strážníci našli teleskopický obušek a multifunkční nůž.

Následná kontrola databází odhalila, že je muž celostátně hledaný. Zkouška na přítomnost alkoholu v dechu i test na požití omamných látek skončily s negativním výsledkem,“ doplnila mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová.

Druhý zapíral řidičák

O hodinu později vjel na stejnou pěší zónu další řidič a zastavil v místě, kde to dopravní značení zakazuje. Pak vystoupil z vozu a začal telefonovat. Na výzvu k prokázání totožnosti strážníkovi nejprve odpověděl, že žádné doklady nemá a že si ho „mohou vylustrovat přes vysílačku“. Ve chvíli, kdy byl vyzván k následování na služebnu státní policie, se náhle rozpomněl a řidičský průkaz strážníkům předložil. 

Následně vyšlo najevo, že má dotyčný vyslovený zákaz řízení do května 2021. I tohoto 43letého muže strážníci předali státní policii k dalšímu šetření,“ uvedla Ernestová.

Ohodnoť článek

Foto MP Praha

Štítky krimi, zákaz řízení, strážníci, Václavské náměstí, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Strážníci v centru Prahy ve stejný den zadrželi dva řidiče se zákazem řízení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.