Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie zatkla Slováka Majského odsouzeného za podvod. Údajně byl na psychiatrii

V rukou pražských kriminalistů skončila v úterý další velká „ryba“. Policisté zadrželi slovenského podnikatele Jozefa Majského, který byl na Slovensku odsouzen k devítiletému trestu vězení za vytunelování zkrachovalých nebankovních firem BMG Invest a Horizont Slovakia. Na Slováka byl vydán mezinárodní zatykač.

„Můžeme potvrdit, že Jozef Majský byl zatčen v pražské nemocnici. Co bude následovat, je v plné kompetenci českých orgánů,“ shrnula slovenská policie ve svém prohlášení. Slovenský server Pravda.sk v úterý uvedl, že byl Majský nalezen na psychiatrii.

„Vzhledem k tomu, že české úřady nyní rozhodují o dalších krocích, nemá policie žádné další informace, které by mohla předat veřejnosti," dodala policie.

Policie zadržela Majského už v červnu v nemocnici v Šumperku, kde byl podnikatel hospitalizován. Čekala ho operace. Podle serveru Pravda.sk policisté dříve sdělili, že se podnikatel začal skrývat. Uváděli také, že Majského zdravotní stav "neumožňuje orgánům činným v trestním řízení další postup". Server také ocitoval rektorku slovenské policejní akademie Lucii Kurilovskou, podle které by mohl muž žádat o odložení výkonu trestu, na což by potřeboval psychiatrický posudek. Slovák má podle ní také české občanství a může požádat, aby si trest mohl odsedět v českém vězení.

Čtyřiasedmdesátiletý Majský měl v devadesátých letech pověst jednoho z nejbohatších Slováků. Poté, co byl obviněný z podvodů, shledal ho soud vinným a vyměřil mu devítiletý trest odnětí svobody.

Firmám tehdy údajně prostřednictvím falešných pohledávek způsobili škodu za více než 400 milionů někdejších slovenských korun.

Foto Polícia Slovenskej republiky

Štítky ČR, Slovensko, kriminalita, podvod, policie, Jozef Majský, Nemocnice Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zatkla Slováka Majského odsouzeného za podvod. Údajně byl na psychiatrii  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.