Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: V Praze se srazil osobní vlak s rychlíkem. Škoda jde do milionů

, aktualizováno 10. července 2020, 20:45

Škoda zhruba pět a půl milionů korun vznikla při střetu rychlíku s osobním vlakem v Praze-Běchovicích. Podle posledních informací se při nehodě nikdo nezranil. Několik vagonů vykolejilo a hasiči museli evakuovat stovky lidí z rychlíku. V osobním vlaku nikdo necestoval.

Podle mluvčí Správy železnic Radky Pistoriusové jel jeden z vlaků pro cestující z pendolina, které odpoledne na stejném místě srazilo člověka.

Pendolino totiž v tomto místě odpoledne srazilo člověka, který na místě zemřel. Hasiči z tohoto vlaku museli evakuovat asi 150 cestujících. Vlak, který pro ně jel, narazil do čekajícího rychlíku. V něm bylo podle Pistoriusové kolem 200 cestujících, v náhradním vlaku pouze posádka.

„Hasiči okamžitě zjišťovali, zda došlo ke zranění, což se naštěstí nepotvrdilo. Nakolejení vagónů provede jednotka hasičů Správy železnic, okolnosti nehody šetří Drážní inspekce. Jednotky spolu s Policií ČR celkem evakuovaly asi 500 osob, pro které byl zřízen evakuační prostor u nádraží. O cestující se postaral Český červený kříž,“ shrnul mluvčí hasičů Martin Kavka.

Nehoda si nevyžádala žádné poranění. „V naší péči jsou nyní tři osoby, které nejsou zraněny, ale projevila se u nich akutní stresová reakce,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Autoři | Foto Hasiči Praha

Štítky ČR, nehoda, železnice, Praha, osobní vlak, Správa železniční dopravní cesty, Drážní inspekce, Policie České republiky, Pendolino, Martin Kavka, Český červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Praze se srazil osobní vlak s rychlíkem. Škoda jde do milionů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.