Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie obvinila řidičku za nehodu, při níž zemřel policista

Řidičku, která v neděli v Praze narazila do policejního vozu a smrtelně zranila policistu, dnes policie obvinila ze tří trestných činů. Stíhá ji za usmrcení z nedbalosti, za těžké ublížení na zdraví a za ohrožení pod vlivem návykové látky. Na svém twitterovém účtu to uvedl policejní prezident Jan Švejdar. Doplnil, že žena bude stíhána na svobodě.

Nehoda dvou osobních aut se stala v neděli večer v ulici 5. května, při výjezdu po dálnici D1. Do služebního vozu moravskoslezských policistů, kteří se služebně vraceli z hlavního města, narazil zezadu osobní automobil. Řídila ho devětatřicetiletá žena.

Srážka usmrtila dvaatřicetiletého policistu, kterého se záchranáři marně pokoušeli hodinu resuscitovat. Další dva policisté - muž a žena - skončili s vážnými zraněními v nemocnici.

"Řidička, která kromě alkoholu před jízdou požila snad všechny dostupné drogy a do služebního vozidla narazila v obrovské rychlosti zezadu, vyvázla zcela bez zranění," napsal Švejdar na twitter v den nehody s tím, že "štěstí stálo opět na opačné straně". "Pro někoho, kdo usedne za volant s více než dvěma promile, nemám žádné pochopení," dodal a vyjádřil hlubokou soustrast policistově rodině.

Policisté řidičku po nehodě zadrželi a převezli na služebnu, později si však žena stěžovala na bolest ruky a policie ji převezla na pozorování do nemocnice.

Čtete také:

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, nehoda, policie, úmrtí, Praha, havárie, Jan Švejdar, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila řidičku za nehodu, při níž zemřel policista  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.