Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO, VIDEO: V Holešovicích při výbuchu bytu zemřel člověk. Vyšetřování pokračuje

, aktualizováno 3. července 2020, 10:03

Všechny záchranné složky zasahovaly v úterý od ranních hodin v Holešovicích ve Strojnické ulici. Při výbuchu a následném požáru dvou bytů tam zemřel jeden člověk, další dva byli popáleni. Kvůli požáru muselo být evakuováno zhruba 50 osob. Příčina mohutného výbuchu zatím není jasná, vyšetřování budou probíhat i v následujících dnech.

„Požáru předcházel výbuch, který poškodil příčku do vedlejšího bytu, plameny se rozšířily na oba byty,“ shrnul mluvčí hasičů Martin Kavka

První hasičská jednotka byla na místě do dvou minut a velitel zásahu si na místo povolal další posilové jednotky. Požárem byly zasaženy dva byty ve dvou vchodech. To bylo způsobeno propadem příčky a rozšířením do další bytové jednotky. Z toho důvodu začala evakuace a záchrana osob z obou vchodů pomocí vyváděcích masek a výškové techniky.

„Oba objekty byly odpojeny od elektrické energie a plynu ve spolupráci s pracovníky elektrárenské a plynárenské pohotovosti.
Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu z důvodu počtu nasazených jednotek,“
popsal zásah Kavka. Po desáté hodině dopolední statik zhodnotil objekt a rozhodl, že se obyvatelé domu mohou vrátit, mimo požárem zasažené byty.

Záchranáři ošetřili dva popálené, byli při vědomí. "Další muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a zdravotníci mu už nemohli přes veškerou snahu pomoci," uvedla mluvčí záchranné služby Jana Poštová na twitteru. U deseti lidí byla zjišťována hladina oxidu uhelnatého, dodala.

Jediná igelitka jako symbol výbuchu v Holešovicích. Pomozte lidem přes transparentní účet

Včerejší výbuch plynu v jednom z bytů v domě ve Strojnické ulici má velký dopad na lidi z daného domu i okolí. Několika lidem nehoda otočila život o sto osmdesát stupňů. Postiženým lidem pomáhali hasiči a záchranáři, ale také vedení Prahy 7 nebo...

Ve středu a ve čtvrtek proběhla kvůli požáru série šetření hasičů ve spolupráci s policisty. „Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy vytvořil tým hasičských vyšetřovatelů a ve spolupráci s Technickým ústavem požární ochrany se podílí na zjištění příčiny výbuchu a následného požáru spolu s kriminalisty,“ popsal mluvčí hasičů Martin Kavka situaci v pátek ráno a dodal, že šetření budou probíhat i v následujících dnech.

Foto Hasiči Praha

Štítky Holešovice, výbuch, požár, Praha, úmrtí, Martin Kavka, Hasičský záchranný sbor, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: V Holešovicích při výbuchu bytu zemřel člověk. Vyšetřování pokračuje  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.