Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kvůli fiktivním lékařským zákrokům policie obvinila skoro šest desítek osob. Usnesení o stíhání musí kvůli rozsahu předávat osobně

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu začali s rozkrýváním podvodu, do kterého bylo zapojeno bezmála šedesát osob. Podle vyšetřovatelů podvodníci vylákali z pojišťoven více než 19 milionů korun za zdravotní péči, která nebyla ve skutečnosti poskytnuta.

„Většinu obviněných převážně tvoří lékaři a zdravotní sestry jednoho nestátního zdravotnického zařízení,“ potvrdil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Podle našich informací šlo o zdravotní středisko ve Středních Čechách. Mezi obviněnými jsou i někteří pacienti, kteří měli vědomě souhlasit s použitím svých osobních údajů k vykazování fiktivních hospitalizací v letech 2011 až 2015.

Nekonečné usnesení

Případ je podle Ibeheje nestandardní svým rozsahem. „Jen usnesení o zahájení trestního stíhání obsahuje 1132 stran. Rozesílání tak objemné písemnosti by bylo technicky velmi komplikované, a proto se kriminalisté rozhodli doručit usnesení obviněným osobně,“ dodal mluvčí útvaru.

Obviněným, jejichž podíl na trestné činnosti měl být nejzásadnější, hrozí trest odnětí svobody od pěti do deseti let. Všechny obviněné osoby jsou podle mluvčího útvaru stíhány na svobodě.

Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, nemocnice, podvod, Středočeský, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli fiktivním lékařským zákrokům policie obvinila skoro šest desítek osob. Usnesení o stíhání musí kvůli rozsahu předávat osobně  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.