Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladík prodělal hypoglykemické kóma za volantem auta. Včasný zásah policistů mu zachránil život

Včasný zásah policistů zachránil ve středu odpoledne život muži, který za volantem prodělal hypoglykemické kóma. Hlídka během krátké chvíle rozpoznala, že se nejedná o opilého mladíka, ale o člověka bojujícího o život. Proto u auta, ve kterém seděl, rozbili okénko a muži poskytli první pomoc.

K události došlo na křižovatce ulic Římská a Anny Letenské. Na může upozornili strážníci městské policie, kterým přišlo podezřelé auto stojící na přechodu pro chodce. Řidič sedící uvnitř na jejich podněty jinak nereagoval.

„Vypadalo to, že je s největší pravděpodobností pod vlivem alkoholu nebo drog. Policisté z hlídkové služby si všimli, že muž je i silně zpocený, skoro se nehýbe a vůbec není schopen komunikace. Vzhledem k tomu, že zde bylo podezření, že je mladý muž v ohrožení života, rozbili policisté pomocí teleskopického obušku okno na straně spolujezdce a chtěli mladíka vytáhnout z vozidla,“ popsala první momenty po příjezdu policistů jejich mluvčí Hana Křížová.

Mladík se však začal bránit a nebylo možné ho „po dobrém“ z vozidla vyndat. Proto museli použít donucovací prostředky a za pomoci hmatů ho z vozidla vyprostit. Při tom si však všimli, že má na zadní straně kalhot připnutou inzulínovou pumpu a kanylu, která mu vedla do pravé nohavice.

„Z muže byl cítit i velmi silný zápach acetonu, takže policistům během chviličky došlo, že před sebou rozhodně nemají zdrogovaného nebo opilého řidiče,“ doplila Křížová.

Zatímco policisté se snažili muži pomoci, záchranná služba už byla na cestě. Mladíkovi byl podán nitrožilní roztok pro diabetiky, který ho během chvilky probral.

„Policistům poté uvedl, že od zhruba třinácti hodin si nic nepamatuje a doufá, že nikoho nenaboural nebo nezpůsobil škodu. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu byla negativní. Stejně tak byl negativní i test na přítomnost drog,“ uzavřela mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Praha, Policie ČR, hypoglykemické kóma, hypoglykemie, Anna Letenská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík prodělal hypoglykemické kóma za volantem auta. Včasný zásah policistů mu zachránil život  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.