Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Dramatická honička v ulicích Prahy. Policii ujížděl zfetovaný motorkář

V úterý ujížděl policii ulicemi Prahy mladý motorkář. Přejížděl do protisměru, jezdil na červenou a překračoval povolenou rychlost. Má přitom uložený zákaz řízení, řídil zfetovaný a v minulosti byl již několikrát řešen za řízení pod vlivem návykové látky.

Jízda na červenou i v protisměru

V úterý před polednem ujížděl policistům ulicemi Prahy čtyřiadvacetiletý motorkář, kterého se policisté rozhodli zkontrolovat v Hviezdoslavově ulici. Když mladík spatřil policejní vozidlo, začal policii ujíždět.

Ostatní hlídky v terénu byly o jezdci informovány a řidič pokračoval Opatovskou ulicí, kde ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, nerespektoval světelné výstražné znamení, projel křižovatku na červenou a jel v protisměru. V Roztylské ulici motorkář projel zátaras, který policisté vytvořili.

Pod vlivem drog a bez papírů

Na kruhovém objezdu v ulici Pod Chodovem mladíkovi nadjela další policejní hlídka, které se motorkář lekl a motorku položil na zem. Policisté jezdce zpacifikovali pomocí donucovacích prostředků a jelikož na silnici unikly provozní kapaliny, přijeli na místo i hasiči.

„Následným šetřením policisté zjistili, že muž před nimi ujížděl hned z několika důvodů. Do příštího roku má mladík vysloven zákaz řízení a dále řídil pod vlivem drog. V minulosti byl již několikrát řešen za řízení pod vlivem návykové látky," vysvětlila policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policie pátrá po svědcích

Čtyřiadvacetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dva roky za mřížemi. Pokud policie nasbírá dostatek důkazů, bude řidič podezřelý také z trestného činu obecného ohrožení.

„Policisté prosí všechny občany, kteří byli ohroženi jízdou tohoto řidiče, aby se přihlásili na linku 158. Jejich svědectví je pro nás velmi důležité," doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky motorkář, ujíždění, drogy, zákaz řízení, Praha, policie, Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dramatická honička v ulicích Prahy. Policii ujížděl zfetovaný motorkář  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.