Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

FOTO: Pražští policisté hledají cestujícího z tramvaje, kterého ohrožoval muž s nožem

Není to ani měsíc, co jsme informovali o incidentu, kdy muž s nožem vyhrožoval cestujícím v tramvaji na Rašínově nábřeží v Praze. Nebezpečnou situaci ukončil až zásah policistů, kteří museli použít zbraň, aby ho zastavili, a střelili ho do nohy. Dnes policie zveřejnila další podrobnosti k incidentu. Tomu měla podle všeho předcházet obdobná situace na jiném místě v Praze.

„V rámci vyšetřování případu kriminalisté zjistili, že toto neměl být jediný incident, který má muž na svědomí. Ve stejný den (pozn. red.: 18. března) okolo 10:45 měl v tramvaji číslo 17 mezi stanicemi Výtoň a Palacké náměstí ohrožovat nožem dalšího cestujícího. Žádáme proto svědky tohoto incidentu, nebo muže, kterého měl tento podezřelý ohrožovat, aby se přihlásili na linku 158,“ požádal mluvčí policie Jan Daněk.

Policie pracovala původně s verzí, že muž měl na svědomí jediný incident a to ten, ke kterému došlo na Rašínově nábřeží. I tam muž cestujícím vyhrožoval s nožem v ruce. Hlídka muže vyzvala, aby protiprávního jednání zanechal, ale on začal být ještě více agresivní. 

„Nakonec se proti hlídce s nožem v ruce rozeběhl. Policisté využili svého oprávnění a muže postřelili do oblasti stehna,“ uvedl mluvčí.

Cestujícím, kteří byli události přítomni se nic nestalo, jsou v pořádku. Muž poté skončil v rukou lékařů a později policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Praha, napadení, tramvaj, Policie ČR, nůž, policie, Rašínovo nábřeží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Pražští policisté hledají cestujícího z tramvaje, kterého ohrožoval muž s nožem  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.