Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bývalý starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský čelí obžalobě. Měl připravit město o 62 milionů

Bývalý starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský (dříve ODS, nyní Jižní Město - náš domov) čelí obžalobě kvůli údajně fiktivním úpravám hřišť se škodou 62 milionů korun. Uvedl to dnes server IHNED.cz na základě vyjádření státního zastupitelství. Obžalováno bylo včetně Mlejnského osm lidí. Mlejnský už dříve jakoukoli vinu popřel. Stíhán je kromě kauzy s úpravami hřišť také v dalším případě, kde podle webu čelí spolu s dalšími lidmi podezření z machinací s obecními pozemky.

Obvinění za revitalizace hřišť

V souvislosti s revitalizací dětských hřišť padla obvinění v roce 2016. Zhruba šest desítek hřišť se radnice rozhodla obnovit v roce 2008 a získala na to i dotaci 43 milionů korun od Evropské unie. Podle následné prověrky Nejvyššího kontrolního úřadu ale velká část fakturovaných prací vůbec nebyla provedena. Obžaloba na osm lidí pak byla podána letos koncem března. „Porušili zákonem uloženou povinnost, opatrovat a spravovat cizí majetek, a tímto jinému způsobili škodu velkého rozsahu," řekl serveru mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Obžalovaný je i současný vedoucí majetkoprávního odboru radnice Prahy 11

„Nepochybuji o tom, že vše bylo v pořádku. Bylo několik kontrol, ty konstatovaly, že všechno bylo v pořádku, a až potom byly ty peníze vyplaceny," řekl už dříve serveru Mlejnský, který je v Praze 11 nadále v zastupitelstvu, ale nyní v opozici. Spolu s ním byl podle sereru IHNED.cz obžalován také třeba současný vedoucí majetkoprávního odboru radnice Prahy 11 Kvido Boublík.

Autoři | Foto Facebook Dalibor Mlejnský

Štítky kriminalita, Praha 11, dětská hřiště, Praha, Dalibor Mlejnský, ODS, Jižní Město, radnice, Evropská unie, Nejvyšší kontrolní úřad, Městské státní zastupitelství v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský čelí obžalobě. Měl připravit město o 62 milionů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.