Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

VIDEO: Hledaný recidivista ukradl jednomu ze zdravotníků motocykl. Při ujíždění policistům havaroval

Zkušeného recidivistu potrestala karma rychleji, než by čekal. Policisté ho zadrželi den poté, co podle všeho ukradl motorku jednomu ze zdravotníků v areálu nemocnice Na Bulovce. Doplatil na to, že chtěl ujíždět policistům. Motocykl však nezvládl a havaroval.

Policisté si v sobotu v půl třetí odpoledne všimli na Argentinské ulici motocyklu, jehož řidič měl na hlavě cyklistickou helmu a evidentně stroj neuměl ovládat.

„Řidiče se proto rozhodli zastavit a zkontrolovat. Na pokyn k zastavení, ale motorkář nereagoval a začal ujíždět ulicemi Holešovic rychlostí, kterou se jezdí po dálnici. Křižovatku u Libeňského mostu projel rychlostí přes 100 kilometrů v hodině na červenou a ohrozil ostatní řidiče,“ shrnul mluvčí policie Jan Daněk.

Policistům, které měl v zádech, se na Palmovce snažil ujet přes chodník. Motocykl ho ale „vykopl“ ze sedla a po střetu s odpadkovým košem už věděl, že policistům neunikne.

„Jak pak policisté zjistili, dvaatřicetiletý muž řídil pod vlivem pervitinu, nevlastní řidičské oprávnění, je na něj Rakouskem vydaný Evropský zatýkací rozkaz a v minulosti byl již třináctkrát soudně trestaný,“ dodal Daněk.

Motocykl muž podle kamerových záznamů ukradl předešlý den jednomu ze zdravotníků Na Bulovce. „Krádež zachytily kamery a je na nich vidět ještě jeden muž, kterého v souvislosti s tímto případem hledáme,“ uzavřel mluvčí policie. Oběma hrozí za krádež v době vyhašeného stavu nouze až osmiletý pobyt za mřížemi.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Praha, Policie ČR, honička, motocykl, krádež, zdravotnický pracovník, Nemocnice Na Bulovce, Holešovice, Rakousko, Libeňský most, Palmovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hledaný recidivista ukradl jednomu ze zdravotníků motocykl. Při ujíždění policistům havaroval  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.