Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Policie hledá muže, který pomáhal skupince vyděračů

Pražským kriminalistům se podařilo rozkrýt a dopadnou skupinku, která má na svědomí loupeže, podvody a vydírání. Dvojice mužů, která měla mít vše na svědomí v těchto dnech čeká na soud ve vazbě. V případu figuruje třetí ještě muž, kterého vidíte na snímcích. Policie nyní pátrá po jeho identitě. Pokud muže poznáváte, kontaktujte policisty na lince 158.

Celá trestná činnost skupinky spočívala v tom, že požadovali od různých lidí, které si vytipovali, finanční částky s tím, že nakoupí diamanty, které následně se ziskem prodají.

„Dotyčným pak slíbili, že jim vrátí jejich vklad, navýšený o procenta ze zisku. K těmto účelům si poškození brali půjčky, které jim jeden z obviněných dokonce předjednával jejich jmény,“ shrnula mluvčí policie Hana Křížová.

Kdo se zmohl na odpor a nechtěl si půjčku vzít, začala ho skupinka podvodníků vydárat. „V jednom z mnoha případů dostal poškozený vyplacenou půjčku na účet. Platební kartu ale nechtěl obviněným vydat, ti mu však začali vyhrožovat a nakonec se ji zmocnili,“ dodala Křížová.

Oba podvodníky se kriminalistům podařilo odhalit a zadržet. Nyní jsou ve vazbě a v případě odsouzení jim za trestné činy loupež, vydírání, krádež a podvod hrozí až desetileté vězení. V případu však figuruje ještě muž, kterého vidíte na snímcích.

„Ten, právě s touto odcizenou platební kartou, vybíral hotovost. Kriminalistům se doposud nepodařilo zjistit jeho totožnost a vzhledem k tomu, že by to mohl být velmi důležitý svědek, se rozhodli poprosit o pomoc veřejnost,“ uzavřela mluvčí, které vyzývá svědky, aby kontaktovali policisty na lince 158.

Zadržení podvodníků

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, Praha, vydírání, podvod, loupež, půjčka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie hledá muže, který pomáhal skupince vyděračů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.