Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

VIDEO: Do dramatické policejní honičky se zapojil i vrtulník. Po řidiči policisté stále pátrají

Začátkem minulého týdne se v okolí Radotína strhla policejní pronásledovací akce. Řidič, který odmítl na pokyny policie zastavit se proháněl po silnicích rychlostí až 170 kilometrů v hodině, často také v protisměru. Do akce byl nasazen i policejní vrtulník. Dopadena nakonec byla jen žena, která seděla na místě spolujezdce.

V pondělí 7. října se v Radotíně odehrálo dramatické policejní pronásledování, které začalo pokusem zastavit vozidlo jedoucí vysokou rychlostí. Řidič ale na pokyny nereagoval. „Když zahlédl světelné signály a nápis STOP, nereagoval zastavením, ale snažil se policistům ujet. Hlídka tak byla nucena řidiče jedoucího často v protisměru i stosedmdesátikilometrovou rychlostí pronásledovat po Zderazské ulici na Třebotov,“ popsal nebezpečnou stuaci mluvčí policie Jan Rybanský.

Do akce se postupně zapojily další policejní hlídky i vrtulník. Policisté v Třebotově nasadili zastavovací pás, ale řidič těsně před ním zastavil, otočil se a pokračoval směrem na Chýnici. Ačkoli se vozidlo na chvíli policistům ztratilo z dohledu, pilot vrtulníku dokázal z oblohy lokalizovat zaparkovanou Mazdu v Chýnici.

Po zastavení vozidla začala policie pátrat po posádce v okolním porostu, a opět za pomoci vrtulníku se podařilo nalézt jednu osobu, ženu, kterou následně hlídky zajistily. Žena byla převezena na policejní oddělení k dalšímu vyšetřování. „Policisty krom jiného bude zajímat, kdo pronásledované vozidlo řídil,“ dodal Rybanský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, pronásledování, rychlá jízda, krimi, vrtulník, Praha, Radotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Do dramatické policejní honičky se zapojil i vrtulník. Po řidiči policisté stále pátrají  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.