Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

VIDEO: Důmyslně promyšleným vykrádáním aut si cizinci přišli na více než milion korun

Kriminalisté z Prahy I zadrželi tři cizince, kteří se specializovali na rychlé krádeže z vozidel a způsobili škodu ve výši přes jeden milion korun. Skupina zlodějů se zaměřovala na nepozorné majitele vozů a jejich akce trvaly jen několik vteřin. V polovině září se policistům povedlo skupinu chytit a zlodějům hrozí až pět let vězení.

První krádež, kterou má tato trojice na svědomí, se odehrála v Praze v polovině června. Zloději si v bance vyhlédli muže, který vybíral hotovost ve výši půl milionu korun, určenou na výplaty zaměstnancům. "Záměrně mu poškodili pneumatiku na vozidle, ve kterém přijel na místo. Poté jej následovali až do místa, kde tento defekt poškozený zjistil a začal s výměnou kola," uvedl mluvčí policie Richard Hrdina. Když muž zastavil a začal měnit kolo, zloději využili chvíle nepozornosti a z jeho otevřeného vozu ukradli koženou tašku s penězi. Poškozený zjistil, že mu taška zmizela, až poté, co nasedl zpět do auta a všiml si pootevřených zadních dveří.

Zloděje prozradila espézetka jejich auta

Podobná situace se odehrála o dva týdny později v Plzni, kde si skupina cizinců vytipovala muže s luxusním vozem v automyčce. Zloději počkali, až se muž vzdálí od svého neuzamčeného auta, a během pár vteřin mu odcizili půl milionu korun v hotovosti a krabičku s luxusními šperky v hodnotě bezmála dvě stě tisíc korun. „Ihned poté z místa rychle odjeli přistaveným vozidlem,“ doplnil Hrdina.

Kriminalisté získali klíčové důkazy díky zajištěným kamerovým záznamům, které odhalily registrační značku auta, ve kterém se zloději pohybovali. Na základě dalších operativních úkonů policisté lokalizovali jejich pohyb a nakonec celou trojici zadrželi v polovině září. „Klec spadla v polovině září, kdy vozidlo i s celou osádkou zastavili policisté z dálničního oddělení Nová Ves," upřesnil mluvčí s tím, že cizinci byli na místě zadrženi a přepraveni na policejní služebnu.

Všichni tři muži, ve věku 29, 45 a 46 let, byli obviněni z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za tyto trestné činy jim nyní hrozí až pět let vězení.

</p>

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Policie ČR

Štítky krádeže, auta, krimi, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Důmyslně promyšleným vykrádáním aut si cizinci přišli na více než milion korun  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.