Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Muž ukradl auto v ceně milionu korun. Potřeboval prý peníze, aby nakrmil štěňata svého psa

Kriminalistům z Prahy se podařilo dopadnout muže, který začátkem července ukradl historický terénní automobil Land Rover z garáže v Praze 5. Auto, jehož hodnota se blíží jednomu milionu korun, později ukryl v lese. Důvodem krádeže byl podle zloděje nedostatek peněz na péči o štěňata svého psa.

Na případu krádeže historického auta pracovali kriminalisté několik měsíců. Shromáždili dostatek důkazů, které je přivedly na stopu padesátiletého recidivisty. Díky svým místním znalostem muže brzy vypátrali a následně zadrželi.

Při výsleších se zadržený přiznal nejen ke krádeži Land Roveru, ale také k dalším zločinům. „V průběhu výslechů se zadržený policistům přiznal k odcizení motocyklu, na který umístil odcizené registrační značky, ke krádeži v obchodním domě, i k vykradení jiného vozidla. Přiznal také, že oba dopravní prostředky osobně odvezl a ukryl, ač měl zákaz řízení,“ uvedl k případu mluvčí policie Jan Rybanský.

Kuriózní na případu je hlavně důvod, kterým pachatel své činy vysvětlil. „Důvodem trestné činnosti byl prodej odcizených věcí a za utrženou hotovost obstarat jídlo pro čerstvě narozená štěňata svého milovaného psíka,“ dodal Rybanský.

Policie muži sdělila obvinění z krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí. V případě odsouzení mu hrozí až pět let vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Policie ČR

Štítky krádež, auto, Policie, štěňata, zloděj, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž ukradl auto v ceně milionu korun. Potřeboval prý peníze, aby nakrmil štěňata svého psa  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.