Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Sobota 12. října 2024  |  Svátek má Marcel
Bez reklam

VIDEO: Do restaurace přišli na rychlou limonádu a odešli s cizí peněženkou. Policie hledá dva obratné zloděje

V jedné z restaurací v Praze 4 došlo v polovině září k rychlé krádeži, kterou zachytily bezpečnostní kamery. Dva dosud neznámí muži, kteří se do podniku vydali večer kolem osmé hodiny, se na první pohled jevili jako běžní hosté. Jejich návštěva restaurace ale skončila krádeží peněženky. Policisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání po zloději i jeho kumpánovi.

Po příchodu si zloděj v kostkované košili přisedl zády ke stolu, kde seděl jiný zákazník, a přes opěradlo měl přehozenou bundu. Zloděj si svou bundu také sundal a šikovně ji přehodil tak, aby se dotýkala bundy nic netušícího hosta. Poté, co si dvojice objednala pití, muž za pomoci alibi své vlastní bundy začal prohledávat kapsy svého souseda. V druhém muži měl zloděj parťáka, který celou dobu sledoval okolí a hlídal, aby si nikdo krádeže nevšiml.

„Během pouhých deseti vteřin zákazníkovi u vedlejšího stolu muž krádeží peněženky způsobil škodu bezmála dvacet tisíc korun. Odcizenou peněženku si ukryl do kapsy kalhot, na kamaráda se ještě vítězně usmál a po zaplacení útraty oba odešli z restaurace pryč,“  popsala hbitost zlodějské dvojice mluvčí policie Eva Kropáčová.

Policie nyní žádá veřejnost o pomoc při pátrání po dvojici, která byla zachycena kamerovým systémem. Pokud máte jakékoliv informace, které by mohly vést k jejich dopadení, kontaktujte prosím linku 158.

V souvislosti s případem zahájili policisté trestní řízení pro podezření z krádeže. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachatelům až dva roky vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Policie ČR

Štítky pátrání, policie, krádež, peněženka, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Do restaurace přišli na rychlou limonádu a odešli s cizí peněženkou. Policie hledá dva obratné zloděje  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.