Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Sobota 12. října 2024  |  Svátek má Marcel
Bez reklam

VIDEO: Řidič v tričku policie a bez řidičáku vezl muže, který se vyhýbal se nástupu do vězení

Pražská policie zastavila 25. září ve večerních hodinách v Karlovarské ulici auto s řidičem, který neměl řidičský průkaz a odmítl test na drogy. Během kontroly se jeden z jeho spolujezdců pokusil utéct, ale byl po krátké honičce zadržen. Řidiči nyní hrozí až dva roky za mřížemi a utíkající spolujezdec zamířil do vězení hned po zadržení.

Policisté z oddělení hlídkové služby si všimli staršího auta, ve kterém cestovalo více lidí, a rozhodli se vůz zkontrolovat. Řidič, který měl na sobě tričko s nápisem policie, při kontrole přiznal, že nevlastní řidičský průkaz, a když ho policisté vyzvali k testu na drogy, odmítl jak orientační test, tak lékařské vyšetření.

„V průběhu kontroly dalších osob ve vozidle otevřel spolujezdec na zadním sedadle dveře a dal se na útěk přes park do nedalekých ulic, kde se snažil setřást pronásledujícího policistu z dohledu,“ popsal komplikaci rutinní kontroly policejní mluvčí Richard Hrdina„Ten muže pronásledoval až do Břevnovské ulice, kde prohledal celé okolí, jelikož ulice vedoucí dál byla prázdná a bylo zřejmé, že tak daleko utéct nemohl. Po malé chvíli si všiml, že se pronásledovaný ukrývá mezi zaparkovanými vozidly a tak ho za použití donucovacích prostředků zadržel,“ dodal mluvčí.

Ukázalo se, že šestatřicetiletý muž měl zákaz pobytu v Praze a navíc se vyhýbal nástupu do vězení za předchozí trestnou činnost. Policie ho proto ihned po administrativním zpracování převezla do věznice. Řidič, který neměl řidičské oprávnění, je nyní podezřelý z několika přestupků, za které mu hrozí vysoká pokuta a až dvouletý zákaz řízení.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Policie ČR

Štítky krimi, policie, útěk, zadržení, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič v tričku policie a bez řidičáku vezl muže, který se vyhýbal se nástupu do vězení  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.